400 de femei, copii și bătrâni, refugiați din Ucraina  au ajuns ieri cu trenul în gara Ploiești Sud. Cu lacrimi în ochi, o femeie ne-a povestit  că soțul și tatăl sau au rămas să lupte.

 „Soțul meu e în război, a rămas să apere țara. Și tatăl meu este tot acolo, înrolat. Eu am plecat cu copilul din Odessa. ”

„- Chiar din Kiev venim.

A fost rău, cu rachete, cu tancuri.

- Ați plecat chiar în momentul acela? Chiar în momentul acela am fost acolo. Pe 24, la 4 dimineața a început războiul. E rău. Să nu dea Dumnezeu la nimeni.”

Citeste si: Încă cinci elicoptere ucrainene intră în România. În total 14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă la Brașov

Refugiați din calea războiului

Ajunși în gară, oamenii au fost întâmpinați cu cafea și ceai cald. Chiar dacă acum sunt departe de conflictul armat din țara lor, refugiații se gândesc, în continuare, la siguranța lor.

 „Sper să fiu în siguranță aici. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor buni care ne-au adus aici într-un loc sigur. Sper să ajung în Italia, sora mea e în Italia.”

400 de refugiați ucraineni au ajuns la Ploiești

Refugiații au fost duși cu autocare la sala sporturilor din Ploiești. Aici, după un drum lung și obositor, oamenii au așteptat răbdători să afle unde vor locui în următoarea perioadă. Pe scaunele de plastic, o fetiță doarme cu capul în poalele mamei, în timp ce femeia o mângâie pe cap și o liniștește. Lina, în schimb, plânge de dorul pruncilor ei care au rămas în Ucraina cu tatăl lor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„- Îmi cer scuze! Vă e dor de copii?

- Da. Câți ani au?

- Trei ani. Pe 24 februarie copiii mei trebuiau să plece cu fostul meu soț în Cipru că să vadă marea, să se distreze. Și pe 24 februarie au început bombardamentele peste tot în Ucraina.”

Citeste si: Zelenski promite să îi ucidă pe cei care au ucis o familie cu doi copii

Femeia vrea să se întoarcă acasă cât mai curând. Alții caută un viitor mai bun în alte țări din Europa.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Vreau să mă mut cu copiii mei în Paris sau în Italia pentru că am prieteni acolo. Vreau un viitor bun pentru copiii mei. Poate acolo se vor putea juca fotbal sau pot învăța. Nu vreau să mă întorc în Ucraina.”

Citeste si: Cum poate adera o țară la Uniunea Europeană. Ucraina a cerut oficial să intre în UE

O parte dintre refugiați vor ajunge în căminele universității de petrol și gaze din Ploiești, dar și ale unor licee din oraș. Alții vor fi cazați la hoteluri și pensiuni din Bucov și Vălenii de Munte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si