Încă visăm la ridicarea restricțiilor de la granița de vest și intrarea în spațiul Schengen. Până atunci, veștile bune vin din cu totul altă direcția. Grecia ar putea ridica restricțiile pentru turiștii români. Cum se explică această situație știe colega mea Raluca Sevastru. Bună seara, te ascultăm!, a transmis Cristian Sabbagh.

Mini-Schengen pentru turiștii români

Bun găsit!
Am putea vorbi de un „mini-Schengen” în drum spre insulele grecești.

Grecia este stat membru al spațiului Schengen încă din anul 2000, așa că românii sunt supuși controalelor la intrarea în această țară. Însă un grup de europarlamentari cere Greciei să ridice verificările impuse de spațiul Schengen pentru români și bulgari.

Printre argumente se numără faptul că turismul din Grecia ar profita de pe urma unei astfel de măsuri. De altfel, hotelierii și agenți de turism din Grecia cer de mai mult timp ridicarea controalelor terestre pentru români și bulgari.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cererea este adresată oficialilor din Grecia, dar decizia trebuie luată la nivel european. Așadar, e greu de spus dacă vom beneficia curând de acest mini-Schengen,

a transmis Raluca Sevastru.

Citește și: VIDEO- Nou terminal, construit în timp record, la Aeroportul Internațional Iași. Directorul aeroportului: "Ne dorim să avem pe data de 31 martie primul zbor Schengen"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si