"E revoltă până la cer la o școală de prestigiu din capitală după ce o mamă acuză că fiul ei ar fi fost violat de două în toaleta instituției și nu s-a luat nicio măsură. Copilul avea opt ani când ar fi fost abuzat prima oară. Cazul a fost clasat pe motiv că agresorul nu putea răspunde penal. Al doilea caz de viol este încă anchetat. În vreme ce directoarea școlii fuge de întrebări, Ministerul Educației a deschis o anchetă.

Atenție, sunt detalii cu un puternic impact emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Ministrul Educației a deschis o anchetă în cazul copilului agresat în toaleta școlii

Mama elevului care ar fi fost agresat sexual de două ori în școală susține că primul episod terifiant s-ar fi derulat în vara anului 2022, când copilul avea 8 ani.

"Am aflat totul prin joacă, ne-a povestit cum băiatul s-a dus după școală, înainte de afterschool la toaletă și a intrat peste el un băiețel, i-a spus să tacă din gură, restul vă închipuiți ce s-a făcut", a declarat mama copilului.

Părinții au dus copilul la Institutul de Medicină Legală și au făcut plângere la Poliție. Cazul a sfârșit clasat la vremea respectivă pentru că agresorul era și el minor, avea 11 ani, o vârstă mult prea mică pentru a putea fi tras la răspundere din punct de vedere penal.

Culmea, anul trecut, în decembrie, același elev avea să fie violat a doua oară, povestește mama lui.

"Anul trecut în decembrie, copilul mi-a povestit că mami, după ora de sport m-am dus la toaletă, a intrat un băiat mai mare peste mine, cu cagulă pe față... Să vă spun ce mi-a zis copilul? Nu pot!", a declarat mama copilului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

S-au făcut audieri, au fost luate și imagini de pe camerele de supraveghere, dar anchetele au bătut pasul pe loc. Elevul agresat a fost mutat la o altă școală. Ceilalți părinți au aflat recent totul, iar astăzi au protestat în fața școlii.

Dacă unii profesori au încercat să înfrunte furia oamenilor- directoarea școlii a refuzat să iasă cu explicații. De altfel, părinții pe ea o acuză că ar fi încercat să mușamalizeze totul. Ba chiar vorbesc și de un al treilea caz de abuz sexual petrecut în școală.

La școală au ajuns reprezentanții inspectoratului și Ministerului Educației. Spun că nu aveau habar de anchetele de agresiune.

Citește și: Bărbatul de 64 de ani legat de pat la spitalul din Brăila a încetat din viață. Cum a fost tratat pacientul?

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

În această după amiază, directoarea școlii a ieșit în fața opiniei publice să citească un comunicat de presă, dar nu a vrut să fie conturbată de întrebările jurnaliștilor.

În ceea ce privește a doua suspiciune de viol, cazul a fost preluat acum de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Între timp, Ministerul Educației anunță că verifică modul în care conducerea școlii a gestionat toate aceste acuzații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si