La Azuga este zăpadă din belșug pe cele două pârtii proaspăt amenajate. Turiștii care au aflat că s-a deschis oficial sezonul de iarnă au început distracția. Momentan, doar pârtiile de începători sunt deschise, iar de asta profită învățăceii. Andreea, o tânără din București, și-a propus să se dea cu snowboardul. 

“Pentru placă să înveți e ok. Să te dai, nu prea ai unde, nu e suficient.

- Ce planuri ai în minivacanța asta?- Plimbări și atât.- Și pe pârtie?- Pe pârtie, pe placă, să învăț”, spune turista. “Pentru cei care vor să învețe eu zic că e perfectă având în vedere lipsa zăpezii, cred că administrația pârtiilor a făcut o treabă foarte bună”, explică Vlad Nilă, instructor de snowboard.

Atmosferă perfectă la Azuga și Sinaia

Și Sinaia a fost una dintre stațiunile preferate de turiști în acest concediu. Terasele restaurantelor au fost aproape pline de clienți.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Astăzi ne și bucurăm de o zi minunată cu soare. Mai mult decât atât, ce am încercat noi să facem este să asigurăm un pic de căldură pe tarasă”, spune Mihaela Barbu, administrator de restaurant.

“Este superb, foarte frumos. Vremea ține cu noi. Este foarte multă lume în perioada aceasta, dar e frumos”, spune un alt turist.

Pârtii închise la Predeal

O atmosferă mai apăsătoare a fost în Predeal.

Chiar dacă tunurile de produs zăpadă artificală au fost pornite, pârtiile au rămas închise.

Până să ajungă în stațiuni, turiştii au avut de înfruntat, din nou, coloanele interminabile de pe Drumul Național 1. Coada s-a format încă de la Nistorești.

“Am plecat foarte devreme, dar ne aștepta, ce să faci? Oricât ai pleca de devreme, mereu e aglomerație. De puține ori am venit în ultimii doi ani și să nu fie trafic mare. Dacă vii foarte devreme sau foarte târziu atunci este mai liber, spun oamenii.

Incendiu puternic la Moeciu de Sus

Începutul minivacanței de pe pârtii a fost presărat și cu incidente. Un foc imens a izbucnit la un imobil din Moeciu de sus, iar vâlvătaia s-a extins rapid și la alte 2 case din apropiere. Până la sosirea pompierilor, cei care erau cazați in vilă au reușit să iasă din clădire. O singură persoană a avut nevoie de ingrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: