Imaginea adolescentului care pare că zace într-o baltă de sânge a fost transmisă, în direct, pe Facebook de unul dintre participanții la protest. În jurul lor, staționează cu girofarurile pornite mai multe mașini de poliție, iar pe fundalul înregistrării, se aud vocile jandarmilor:

Cel care filmează nu pare să aibă mai mult de 18 ani, dar protestează în stradă, după miezul nopții.

Un polițist îl observă și vrea să-l bage în dubă:

Înregistrarea se oprește brusc. Imaginea dispare și se aud vaiete, lovituri înfundate și înjurături.

Minori care au pretins că sunt bătuți de jandarmi. Sângele, o eșarfă roșie

Câteva minute mai târziu, minorii dădeau declarații, la audieri. Între timp, rudele lor- revoltate- jurau răzbunare, în fața secției de poliției:

Unul după altul, adolescenții au susținut- în vâltoarea momentului- că au fost bătuți. Cel mai mic dintre audiați are 12 ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În cele din urmă, de la audieri iese și băiatul în vârstă de 16 ani despre care familia susține că a fost snopit în bătaie până la sânge...

Adolescentul a fost urcat în cele din urmă în ambulanță și dus la spital. Acolo, a stat internat doar câteva ore.

„A fost văzut de medicul de la chirurgie infantilă, nu a prezentat o urgență medicală, i s-a dat un tratament și a fost anunțată mama să vină să-l ia.

Copilul a plecat în stare bună”, spun medicii.

Cu alte cuvinte, sângele care apărea pe înregistrare era- de fapt- o eșarfă roșie. Adolescentul a depus, totuși, plângere pe motiv că a fost bătut. În replică, jandarmii se apără spunând că au fost atacați:

„Mai multe persoane s-au manifestat violent și au aruncat cu pietre atât în colegi, cât și în autospeciale”, spune sg. major Andrea Abaseaca.

Intervenția jandarmilor de la Brăila a iscat valuri printre membrii Alianței pentru Unirea Românilor.

Parchetul Militar a deschis o anchetă.


 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si