Cu 40 de minute inainte de nominalizare, Ludovic Orban a plecat zambind de la sediul PNL din Modrogan, cu un Duster, masina folosita in general de premieri.

Ludovic Orban e in politica mare de cand lumea. A fost ministru al transporturilor, deputat, viceprimar al Bucurestiului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor in doua randuri.

Citeste si: Ludovic Orban, prima declarație în calitate de premier desemnat. Ce se pregătește să facă!

Un om de viata care se da in vant dupa intalnirile cu alegatorii. Ii plac baile de multime, iar multimile par sa se simta bine in preajma lui.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cand are un pic de timp, se relaxeaza cu pisica Sissy, care s-a instalat in biroul sau de la partid. Acum Ludovic Orban isi va muta biroul la Palatul Victoria. Asta daca si parlamentarii ii vor da votul.

Misiune grea pentru Ludovic Orban. Negocieri cu partidele

Nominalizarea ii aduce o misiune grea. Trebuie sa isi faca o echipa si apoi sa vina in Parlament.

Ii va fi foarte greu sa ii impace pe toti. Are nevoie de voturile UDMR, dar si de cele ale USR. Numai ca liderii celor 2 formatiuni pun conditii care se bat cap in cap.

STELIAN ION, deputat USR: Alegerea primarilor in 2 tururi, recursul compensatoriu trebuie abrogat.

Citeste si: Cine este noul premier? Anunțul vine de la Klaus Iohannis!

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR: Nu dam un cec in alb nimanui. Alegerea primarilor in 2 tururi de scrutin, noi niciodata nu am sustinut acest lucru.
In plus, USR-istii nu mai vor sa fie parteneri de guvernare ai liberalilor. Au alte planuri.

STELIAN ION, deputat USR: Noi am spus foarte clar ca mergem pe linia anticipatelor.

Misiune grea pentru Ludovic Orban. Ce spune președintele

Ludovic Orban ar putea avea zilele numarate la Palatul Victoria, mai ales ca si presedintele Klaus Iohannis este dispus sa aleaga varianta anticipatelor.

Klaus Iohannis, președintele României: Va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Cred ca alegerile anticipate sunt o solutie foarte buna. Ca sa se ajunga insa aici, trebuie indeplinite cateva conditii.

VALERIU TURCAN, analist politic: Daca de exemplu am avea 2 guverne care ar pica succesiv, in mod clar presedintele ar convoca alegeri anticipate.

Totusi, constitutional alegerile anticipate nu pot fi declansate pana pe 21 decembrie, cand se va instala un nou presedinte la Palatul Cotroceni. Cu 6 luni inainte de alegeri, seful statului nu poate dizolva Parlamentul.

Citeste si: Ludovic Orban, noul premier desemnat, are o soție psiholog! Cum arată Mihaela Orban și ce a scris despre ea politicianul în declarația de avere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si