Ora 14 si 8 minute. Orasul Iasi este zguduit de o bubuitura extrem de puternica. Panicati, oamenii s-au intrebat ce se intampla, mai ales ca nu este prima oara cand orasul e cutermurat la propriu de un sunet atat de puternic. S-a mai intamplat acum doi ani si nici pana azi iesenii n-au primit vreo explicatie.

Dupa bubuitura, au urmat cinci secunde in care unda de soc s-a propagat pana la o distanta de 50 de kilometri, spre Vaslui.

Teoriile conspiratiei nu au intarziat sa apara. Unii cred ca a fost o bomba.

„Fac teste cei din armata... au explodat in spatiu un proiectil”, cred, a scris o femeie pe retelele de socializare, in timp ce alti internauti sunt convinsi ca a fost vorba despre o racheta antigrindina sau despre Vladimir Putin.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bubuitură misterioasă în Iași! Care a fost explicația seismologilor

Specialistii sunt, insa, de alta parere.

Silviu Gurlui, prof. univ. Facultatea de Fizica: Un fenomen natural, extrem de violent, produs de un meteorit. Exista sansa, din nefericire mare, sa produca si pagube.

Meteoritul ar fi cazut în partea de nord-est a orașului, iar sunetul puternic provocat de acesta s-ar fi auzit pe o distanta de 50 de kilometri.

Din fericire, daca a fost vorba de un meteorit, acesta a avut un diametru de ordinul centimetrilor. Daca era mai mare, risca sa produca pagube materiale serioase si asta din cauza ca, la apropierea de Pamant, meteoritii pot avea viteze de peste 70 de km/secunda si o temperatura de ordinul zecilor de mii de grade.

Zilnic, in atmosfera noastra intra peste 300 de tone de particule cosmice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si