De aproape 3 saptamani, de cand criminalistii au ridicat ramasitele de la marginea padurii, procedura de identificare a ADN-ului se desfasoara in mare secret.

Lipsa informatiilor oficiale a dus la raspandirea altora "halucinante", spune Alexandru Cumpanasu. Unchiul Alexandrei Macesanu a venit, astazi, la Ministerul Sanatatii, ca sa ii ceara Sorinei Pintea sa trimita corpul de control la INML.

Ministrul Sanatatii anunta ca va face verificari in Institut insa abia dupa ce legistii vor comunica procurorilor rezultatul final al analizelor.

Pana atunci, apropiatii celor doua fete se-ntreaba de ce analizele de laborator dureaza atat.

Citeste si: VIDEO| Mașinile lui Dincă, la expertiză. Ce caută anchetatorii

In singurul comunicat dat presei de la inceperea anchetei, conducerea Institutului de Medicina Legala a mentionat ca rapoartele de expertiza pe care le-a intocmit pana la acest moment „sunt preliminare pentru ca rezultatele obtinute sunt partiale”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In loc sa ofere lamuriri, termenul pe care legistii l-au folosit a adus si mai multa confuzie, printre cei care asteapta cu infrigurare raspunsuri.

Raul Patrascu, expert in genetica medicala: Trebuie sa ne gandim ca a fost extras ADN din mumii vechi de mii de ani, expuse la substante de imbalsamare, deci ADN-ul nu este schimbat pentru ca cel extras nu e luat neaparat de pe oase, ci din interiorul acestora.

Specialistii de la INML incearca sa obtina date din doua analize, una antropologica, iar cealalta genetica.

Daca ramasitele sunt aproape cenusa si materialul biologic a fost distrus, le va fi imposibil sa afle cui apartin.

Raul Patrascu, expert in genetica medicala: Daca procedura dureaza mai mult, acest lucru inseamna ca fie nu s-a putut extrage destul ADN dintr-o anumita proba, fie ca calitatea extrasa nu e in concordanta cu standardele necesare.

VLAD PETRISOR- REPORTER STIRILE KANAL D: Daca nu vor gasi ADN in ramasitele despre care Gheorghe Dinca a spus ca apartin Luizei Melencu, anchetatorii isi vor concentra atentia spre alte probe pe care le-au gasit in casa lui Gheorghe Dincă. In ultima saptamana, au ridicat zeci de posibile dovezi, gasite printre haine si pe ziduri.

La fel ca celelalte probe, si acestea sunt analizate, acum, in laborator. Pana la un raspuns, ar putea trece chiar saptamani.

Deocamdata, criminalistii ridica de zor probe din casa lui Gheorghe Dinca, motiv pentru care procurorii au cerut, astazi, prelungirea mandatului de perchizitie.

Citeste si: Misterul genții albastre din mașina lui Gheorghe Dincă! Să fie poșeta pe care o tot arăta Alexandra în poze? Avem imaginile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si