Oricat le-ar alege comerciantii, fructele zemoase ar putea ascunde boli atunci cand sunt crapate, ori mucegaite.

Chiar daca multi le vad ca pe un semn de sanatate, imperfectiunile pe care adesea le trecem cu vederea sunt porti de intrare pentru ciuperci si bacterii periculoase.

Cei mai expusi la infectia cu E.coli sunt copiii. Daca fac imprudenta sa manance fructe contaminate,  se pot trezi cu crampe, diaree si varsaturi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Netratata la timp, infectia cu E.coli poate fi mortala odata ce declanseaza sindromul hemolitic uremic,  ca in cazul fetitei de la Iasi.

Dupa ce a contractat bacteria, a facut o forma fulimanta a bolii, care a ucis-o in cateva ore.

Exista o singura banuiala, ca fetita ar fi mancat capsuni contaminate, iar autoritatile incearca sa o confirme: rezultatele probelor prelevate din magazinul de unde parinti au cumparat fructele se lasa insa asteptat.

Pana atunci, medicii si inspectorii DSV ne cer prudenta maxima. O regula importanta: nu folositi cutitul cu care ati transat carnea cruda si la taierea fructelor.

Spalati-l bine inainte sub jetul de apa cu detergent de vase.

Daca va place laptele crud-neprocesat, e bine sa il fierbeti inainte. Atentie si de unde beti apa. In aceasta perioada, ploile torentiale pot duce la contaminarea apei din fantani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si