Meseria este brățară de aur, dar doar pentru cei care vor să o mai poarte. Tâmplăria, de exemplu, este arta prin care lemnul prinde viață, la propriu. Asta am descoperit la Câmpina, unde doi soți își dedică tot timpul în atelierul de mobilă al familiei. Munca este anevoioasă, dar rezultatul merită tot efortul, a transmis Simona Pătruleasa.

Mobila, o afacere de familie

Așa arată universul lui Ionuț Apetrei, a preluat atelierul de mobilă din Câmpina de la tatăl său, un cunoscut meșteșugar local. Tot de la el a moștenit și pasiunea pentru obiecte unicat din lemn.

Ionuț Apetrei, administrator fabrică de mobilă: ,,Bunicul tâmplar, tata tâmplar, eu fiu de tâmplar născut în Talaj și inginer de pelucrare a lemnului. Tata a făcut acest bussiness înainte de revoluție, prin 86, lucra în coperativă, iar după revoluție s-a privatizat''.

Pasiunea pentru a modela ceva ce dăinuiește o viață a crescut în timp.

Ionuț Apetrei, administrator fabrică de mobilă: ,,De exemplu, aici avem o canapea care se transformă în masă, e utilă pentru spațiile mici unde nu ai loc să ai și o masă, și o canapea''.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Drumul spre succes e lung, așa că Ionuț se zbate zi de zi ca afacerea să meargă ca pe roate. Are alături de el o echipă de meșteșugari cu experiență, dar îl îngrijorează faptul că tinerii evită acest job.

Ionuț Apetrei, administrator fabrică de mobilă: ,,Avem 4 colegi de muncă, 3 băieți și o fată la vopsit, colegi pe care îi cunosc de când eram mic și avem o stabilitate de 100%, deci de la noi nu a plecat nimeni.

Sunt un pic dezamăgit pentru că sunt cel mai tânăr dintre ei și am 46 de ani.''

Citește și: VIDEO: Se caută liniște... în afara orașului! Care este cea mai competitivă zonă de locuit în București?

Pentru că meșteșugarii sunt tot mai puțini în zilele noastre, Ionuț își petrece toată ziua în atelier și lucrează cot la cot cu angajații.

Ionuț Apetrei, administrator fabrică de mobilă: ,,Un taburet-țestoasă din lemn masiv, iar acum colegul meu o să-i monteze carapacea''.

Ionuț ia și proiecte mari, le structurează în programe pe calculator, iar apoi le transformă în realitate. Un exemplu este fațada acestei bijuterii din oraș.

Ionuț Apetrei, administrator fabrică de mobilă:, ,Aici avem o structură din lemn masiv cu inserții galbene, finisaj negru este foarte puternic contrastul dintre negru și aurul din vitrine, iese foarte bine în evidență''.

Cel mai ieftin obiect din atelierul lui Ionuț pornește de la 200 de lei și evident, prețul crește în funcție de complexitatea produsului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si