Veste rea pentru gospodine. Varza pentru sarmalele de Crăciun a dispărut de pe lista produselor cu adaos comercial plafonat. Guvernul a adăugat totuși câteva alimente. Care sunt acestea știe colega mea, Diana Buzea, transmite Cristian Sabbagh.

Citește și: Noi produse de bază intră pe lista Guvernului de stopare a prețurilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ordonanța care plafonează adaosul comercial la alimentele de bază va fi prelungită pentru încă trei luni, dar lista a fost modificată pe ultima sută de metri, iar proiectul apărut în transparență nu conține și varza murată. Lista a fost completată cu produse pentru masa de Crăciun, iar dacă inițial Guvernul considera ca sarmalele nu trebuie sa lipsească, iar orice român ar trebui să își permită ingredintele, acum vedem că pentru varza murată vom plati tot un preș ridicat. Pe listă rămân însă orezul, bulionul, smântâna, margarina, drojdie și carne tocata. Și cum orice masă nu e completă fără cozonac de sărbători, și acesta e inclus în categoria produselor cu preț plafonat. Pentru toate acestea, adaosul comercial va fi de cel mult 20% în cazul procesatorilor și al comercianților și 5% în cazul distribuitorilor. Vă reamintesc că, până acum, doar 14 alimente de bază au avut adoasul comercial plafonat, printre care zahărul, mălaiul, faina, uleiul, painea sau carnea de porc și de pui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si