Să uităm de sticlele de șampanie plimbate cu roaba, animatoare în cluburi de lux și de mulțimea de turiști care umple promenada din Mamaia... și să intrăm în adevărata stațiune- pe care lumina zilei ne-o dezvăluie dezolant...

Teatrul de vară din staţiunea Mamaia, care aduna pe scena ce mai cunoscuți și apreciați artiști din România, arată ca după război.

Locul este înconjuratde gunoaie şi buruieni, iar întreaga clădire este decorata cu grafitii. Nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile sutelor de artişti care au debutat candva aici.

Zona de cluburi de fițe din Mamaia, o ruină scumpă

Bătrânul teatru de vară se macină în sunet de ciocane... Iar un miros greu de suportat e semn că am pătruns parcă în ghetou.

„Mi se pare deprimant să-l lași așa, în paragină”, spun oamenii.

Dar muncitorii nu lucrează pentru salvarea locului de spectacole. Se construiește peste tot- deoarece fiecare metru pătrat de teren valorează cât aurul. Mamaia, mai ales partea de nord a stațiunii, e polul opulenței și-al prețurilor uriașe.

„Sunt niște ruine și în zona de nord a Mamaiei. Peste tot. Nu mai e ce-a fost cândva, cum știam că a fost Mamaia.


Știam că venim la Mamaia într-o stațiune cu totul și cu totul aparte față de cum e acum. Acum, mâine-poimâine, o să fie un orășel. În zona de nord sunt numai blocuri”, se crucesc turiștii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Blocurile și hotelurile năpădesc stațiunea. Fiecare construiește cum vrea. Înălțimea, forma și culoarea sunt dictate numai de haos!

Unii mai rămân și fără bani... Așa se explică scheletele din beton uitate sub briză mării. Nu-i de mirare că turiștii strâmbă din nas.

Pe promenada luată cu asalt în timpul verii găsim și cazinoul.

Cu patruzeci de ani in urma, aceasta terasa era plină de turisti care veneau aici pentur a servi masa in punctul 0 al statiunii. acum locul este părăsit și împânzit de gunoaie iar clădirea se degradează pe zi ce trece tot mai mult.

Mamaia, lăsată în ruină de autorități în ultimii 30 de ani

Oamenii sunt uimiți de nepăsarea autorităților. Nu trebuie să fii vreun geniu în turism ca să-ți dai seama de potențialul acestei zone.

Cei care trec în timpul verii pe aici văd mai degrabă magazinele pline de suveniruri, fast-foodurile și restaurantele care se luptă pentru mușterii.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

„E o bijuterie în sine, dar se găsește printre ruine.

Tot ce s-a construit aici e cam fără gust, după părerea mea”, spun turiștii.

Totul lângă plajele recent modernizate care au câștigat câteva hectare în plus de nisip. Până la ele turiștii vor ajunge prin bălării și gunoaie, dar vor băga mâna adânc în buzunare pentru un șezlong.

Tot în Mamaia găsim și ruinele Palatului Reginei Maria. În Balcic, un obiectiv asemănător e bine întreținut și atrage puzderie de turiști.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si