Raed Arafat a declarat că 20 dintre pompierii care au intervenit la exploziile de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, sunt în prezent internaţi, 12 în din ţară şi opt în unităţi medicale din străinătate.

Citește și: Raed Arafat, despre exploziile de la Crevedia. ,,Echipajele de intervenţie au sosit în timp mult mai scurt decât s-a vehiculat”

Raed Arafat a făcut referire la "declarațiile insistente de pe televiziuni" conform cărora "pompierii noștri nu sunt echipați".

Citește și: Obiect misterios găsit la locul exploziei de la Crevedia. „Ar putea conține date importante!”

Șeful DSU ținut să infirme toate speculațiile privind lipsa de echipamente pentru pompierii care acționează în cadru IGSU.

Raed Arafat a invitat un pompier în fața prezidiului pentru a prezenta echipamentul complet de care dispune.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Raed Arafat, ajutat de un pompier să prezinte echipamentul de protecție

Raed Arafat, ajutat de un pompier să prezinte echipamentul de protecție

[Sursa foto: Captură YouTube]
 

Raed Arafat: "Casca nu iese ca nouă de la incendiu"

"În ultimii șase ani, la nivelul IGSU au fost achiziționate un număr de aproximativ 120.000 de articole și echipamente pentru pompieri care respectă standardele europene", a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a luat rând pe rând articolele de protecție din costumul pompierilor și le-a prezentat presei:

"Peste 24.200 de căști au fost achiziționate din 2017 încoace. Căștile respectă standardul și sunt certificate și acreditate conform normelor în vigoare...", a continuat Arafat, care s-a apropiat de pompierul-model și a prezentat viziera căștii de protecție.

"Casca e făcută să protejeze. Nicăieri nu scrie că casca iese ca nouă de la incendiu, mai ales dacă a fost expus pompierul la deflagrații. Important e ca pompierul care poartă casca să nu pățească ceva și să fie protejat", a explicat Arafat.

Niciun pompier nu a avut arsuri la nivelul scalpului, a punctat șeful DSU.

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Raed Arafat, explicații despre casca de protecție a pompierilor 

Raed Arafat, explicații despre casca de protecție a pompierilor 

Câți pompieri au fost răniți în exploziile de la Crevedia

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că 20 de pompieri care au intervenit la exploziile de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa, sunt în prezent internaţi- 12 în spitale din ţară şi opt în unităţi medicale din străinătate.

"La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Dintre pompierii internaţi în străinătate, ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună. Informaţiile despre pompierii noştri- care au fost duşi inclusiv intubaţi unii- şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili, există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste.

Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat", a afirmat secretarul de stat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si