În imaginile surprinse luni, 7 martie, se poate observa cum o dronă atacă mai multe vehicule care ar aparține celebrului convoi al armatei ruse care sosește dinspre Belarus, se întinde spre zeci de kilometri și merge spre capitala Kiev.

Citeste si: Rusia a anunțat noi „coridoare umanitare” în Ucraina

Pe lângă alte vehicule militare, lovitura dronei nimerește un sistem antiaerian BUK-M2 Telar, sistem care teoretic ar fi putut să fie folosit pentru apărarea împotriva dronelor ucrainene.

Pierderile înregistrate de Rusia

În cele 12 zile de război în care Ucraina a rezistat eroic în fața trupelor rusești, armata și civilii au reușir să distrugă 290 de tancuri, aproape 1.000 de blindate și 23 de sisteme de apărare antiaeriană. 

Peste 9.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați în primele șase zile de război în Ucraina, au anunțat reprezentanții armatei ucrainene.

Citeste si: Vladimir Putin, mesaj pentru iubitele soldaților de pe front, cu ocazia zilei de 8 Martie

În primele zile ale războiului declanșat de Rusia, metodele atacurilor ucrainene au fost armele portabile antitanc Javelin și NLAW, primite ca ajutor din partea statelor occidentale înainte de izbucnirea conflictului. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, au mai avut succes și dronele Bayraktar TB-2, achiziționate din Turcia, cu ajutorul cărora ucrainenii au reușit să lovească convoaie rusești și chiar sisteme de rachete antiaeriene.

Primul bilanț al Mosvovei

Moscova a prezentat miercuri seară primul său bilanț al pierderilor pe care le-a suferit în războiul din Ucraina. Potrivit autorităților de la Moscova, de la începutul invadării Ucrainei și până acum s-au înregistrat: 498 de militari ruși omorâți și aproximativ 1.600 care ar fi fost răniți. 

O instalație de cercetare nucleară din Harkov, lovită de bombardamente rusești

Încă o unitate de cercetare nucleară din Harkov a fost lovită de bombardamentele trupelor rusești. Este anunțul făcut de Agenţia pentru Energie Atomică, scrie The Guardian, citată de News.ro.

Potrivit informațiilor, nu au fost detectate creşteri ale radiaţiilor în apropierea  instalaţiei avariate din nord-estul Ucrainei, care produce radioizotopi şi este utilizată pentru cercetare şi dezvoltare. Problema a speriat autoritățile de reglementare care trebuie să sublinieze în mod urgent riscurile aflate în creștere.

Citeste si:  Volodimir Zelenski avertizează că atacurile lansate de Rusia nu se vor limita la Ucraina: „Va dori mai mult”

„Am avut deja câteva episoade care compromit siguranţa la  centralele nucleare ale Ucrainei  ”, a declarat, prin intermediul unui comunicat, generalul Rafael Mariano Grossi.  

Securitatea nucleară din timpul războiului

Agenția lucrează la aspecte pentru a asigura securitatea nucleară din timpul războiului. 

„Trebuie să luăm măsuri pentru a preveni un accident nuclear în Ucraina, care ar putea avea consecinţe grave pentru sănătatea publică şi pentru mediu. Nu ne putem permite să aşteptăm”, a mărturisit generalul Rafael Mariano Grossi. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Trupele rusești au capturat centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina după o noapte de bombardamente continue, care au produs un incendiu într-o clădire din apropiere.

Citeste si:  Armata rusă a distrus 202 școli, 34 de spitale și peste 1.500 de clădiri civile

Oficialii de la Agenţia pentru Energie Atomică și-au exprimat „profunda îngrijorare” pentru modul în care era gestionată cea mai mare fabrică din Europa, supravegheată în acest moment de un comandant rus. 

Duminică, Rafael Mariano Grossi, a declarat că preluarea „încalcă unul dintre cei şapte piloni indispensabili ai securităţii şi securităţii nucleare”, subliniind importanţa ca personalul să îşi continue sarcinile de siguranţă şi securitate „fără presiuni nejustificate”, a spus oficialul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si