Fosta ministră a Educaţiei, Monica Anisie s-a încurcat în exprimare și a făcut un dezacord în timp ce vorbea despre reforma din Educație, în plenul Parlamenului.

Monica Anisie, a scos o perlă 

”Aceste legi ESTE despre viitor, un viitor mai bun pe care ni-l dorim!”, a spus Monica Anisie. Mai apoi, fosta ministră și-a cerut scuze pentru greșeală

”Dați-mi voie să-mi cer scuze, dar mai devrene de emoție, de oboseală- săptămâna întreagă, așa cum am spus, am stat împreună în Senat și am lucrat la aceste legi pentru că ne-am dorit să fie o formă cât mai bună- de aceea vă rog să-mi dați voie să-mi cer scuze că am spus greșit la un moment dat, când m-am exprimat. Legile educației sunt despre viitor”,  a spus Monica Anisie.

Citește și: Evaluare Națională 2023 clasa a 6-a: Subiectele la Română. Baremul pentru Limbă și comunicare

@stirile_de_azi #STIRI #foryoupage #romania🇷🇴 #tiktokromania ♬ sunet original- surse_sigure.ro

Noua lege a educației a fost votată ieri în Senat, şi va merge la preşedintele ţării pentru promulgare.

Legea învăţământului preuniversitar a fost adoptată cu 81 de voturi pentru şi 28 de voturi împotrivă, iar legea învăţământului superior cu:  79 de voturi pentru şi 28 împotrivă.   

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Este o lege care creează speciali, o categorie de speciali până şi la copii, cei care au bani de meditaţii, cu familiile lor”,  a spus Radu Mihail, liderul USR din Senat.

”Găsesc că e un act de extremă sfidare. Ca, atunci când ai profesorii în stradă //taie// tu să pui legile pe repede-înainte, în dezbatere şi în vot, în acelaşi timp”,  a adăugat Ştefan Pălărie, senator USR.

Citește și: Grevă educație 2023. Anunț important despre examenul de Evaluare Națională clasa a VI-a. Ce trebuie să știe elevii?

Și ministrul Educației, Ligia Deca a intervenit.

”Este, evident, dreptul Opoziţiei să facă această sesizare, Curtea Constituțioanală se va pronunţa. Noi am încercat să găsim cele mai bune soluţii astfel încât să avem şi o bună orientare a absolvenţilor de gimnaziu pe profilul liceal şi în acelaşi timp să ne gândim şi la nevoia de echitate”,  a spus Ligia Deca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si