Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Monument uitat în bătaia valurilor

Un veac de nepăsare a distrus toate monumentele istorice de la malul mării, care în trecut au transformat Constanta în cea mai frumoasă stațiune din Europa. Abia acum, după ce construcțiile au devenit ruine, ne gândim să le salvăm.

Mircea Pop,

Monument uitat în bătaia valurilor

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este și cazul pasarelei vechi din zona Cazino-Mamaia, care a ajuns doar un munte de betoane în mijlocul mării. Salvarea ei ar putea veni de la Guvern, dacă ar înfrunta birocrația și dacă ar gândi un proiect de reabilitare din fonduri europene. De la planuri la fapte sunt, însă, ani buni.

Acest monument istoric splendid, vechi de un secol, este bătrâna pasarelă din stațiunea Mamaia. De ani buni se află în paragină, lovită nu doar de valurile înspumate ci și de nepăsarea autorităților. Cumva, insa, bucata de beton cu o arhitectură cândva cochetă încă ține piept timpurilor.

Salvarea ar putea veni de la Ministerul Culturii

Vechea pasarelă din zona Cazino-Mamaia este în administrarea unei societăți aflate în insolvență, prin urmare soarta îi e pecetluită. Salvarea uriașului ce este privit cu nostalgie de turiști și constănțeni ar putea veni, insa, de la Ministerul Culturii, care ar putea să ia construcția sub aripa sa, pentru reabilitare.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Tavanul de la mall a căzut subit după ce a fost reparat recent

Bătrâna pasarelă va fi conservată până când autoritățile se vor trezi din nepăsare, iar pe perioada lucrărilor de lărgire a plajei din Mamaia, cei de la Apele Române promit să o ferească de daune.

Citeste si: Navă cu 12 navigatori la bord, abandonată în Portul Constanța

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI