În loc să ridice clădiri, un arhitect s-a apucat să le vandalizeze. Mai multe biserici și monumente istorice din Capitală, a fost mâzgălite cu spray pentru grafitti de către un tânăr. Dus în fața anchetatorilor, individul a venit cu explicații incredibile, dar care nu i-au convins pe anchetatorii. Așa că arhitectul este cercetat pentru profanarea lăcaşurilor de cult și a fost reținut de poliție, a transmis Cristian Sabbagh.

Monumente vandalizate de un arhitect

"- De ce ai desenat?
- Pentru a repara onoarea ordinului masonic care a fost trădat și furat!", a spus bărbatul care a vandalizat monumentele.

El este individul care în urmă cu 2 seri a mâzgâlit cu vopsea două biserici din sectoarele 1 și 3, memorialul renașterii și statuile din Piața Revoluției. Tânărul a desenat și scris lucruri obscene pe monumentele istorice cu un spray pentru grafitti de culoare albastră, apoi s-a făcut nevăzut. Anchetatorii au analizat însă imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au reușit să îi dea de urmă în doar câteva ore. L-au încătușat și dus la audieri, însă anchetatorii abia au reușit să se înțeleagă cu el.

"- Consumi ceva substanțe interzise?
- Nu! Nu este vorba despre o iluzie sau o ideologie!", a spus bărbatul care a vandalizat monumentele.

Are 35 de ani și este arhitect.

Pe paginile de socializare susține că a urmat cursuri în domeniu chiar și peste hotare, iar acum îi ajuta pe viitorii candidați pentru admiterea la facultate cu sfaturi de viață, dar și diverse cursuri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ce contează, în schimb? Contează ca tu în fiecare zi să mai adaugi....e un video cu Will Smith care vorbește cu fiu-su, da? În care îl învață să pună câte o cărămidă, cărămidă, cărămidă ca să construiască un zid! Eee..cam spre asta trebuie să ne ducem noi cu arhitectura! Să adăugăm în fiecare zi câte ceva relevant! Am cursuri de artă! De desen! De arhitectură!
- Ai vreo lucrare?
- Nu le-am validat! Bun! Mai intrebați ce vreți dumneavoastră! Legea este lege!", a spus bărbatul care a vandalizat monumentele.

Este greu de înțeles motivul pentru care individul a sărit atât de ușor de la arhitectură, la vandalism. Ca să poată înțelege ce l-a determinat să aibă un astfel de comportament, anchetatorii au efectuat și o percheziție în casa tânărului.

"Vor fi desfășurate și alte activități procesual penale. Cercetările sunt continuate de SIC sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria sectorului 1. Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore", au declarat reprezentanții din poliție.

Arhitectul urmează acum să ajungă în fața judecătorilor. Va fi tras la răspundere pentru profanarea lăcașurilor de cult și distrugere.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Scandal de proporții în lumea modei. Un brand celebru este acuzat că își vinde produsele, folosindu-se de tragedia din Palestina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si