Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Așa arată morga externalizata a spitalului de boli infecțioase din Timișoara: pe un stadion aflat la 5 kilometri depărtare de unitatea medicală, unde cadavrele sunt ținute într-o remorcă frigorifică de tir. Pe terenul până unde nu demult se jucau meciuri de fotbal vin acum rudele bolnavilor decedați de coronavirus, ca să-i identifice.
Direcția de Sănătate Publică a autorizat camionul ca o alternativă pentru morga spitalului, care acum este plină până la refuz.
„Serviciul de morga al spitalului nostru este foarte redus ca si capacitate. Avem 2 locuri pt pacientii covid si maximum 3 locuri pt pacientii non covid”, spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Criza sanitară a umplut morgile. Morții, pe stadion

Trupurile neînsuflețite sunt, de regulă, ținute timp de 24 de ore în camionul amplasat pe stadion, dar există și excepții:
„Avem cazuri in care membrii familiei sunt carantinati la domiciliu si trebuie sa avem grija de aceste corpuri pana cand rudele pot face serviciul mortuar”, precizează medicul.


În ultimele 24 de ore alte 186 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, iar autoritățile vorbesc, mai nou, despre al treilea val al pandemiei, care va începe la finalul lunii februarie.

Numărul de infectări scade, dar morgile sunt pline

Asta, în condițiile în care n-am ieșit încă din valul al doilea.
„Acest val va fi mai mic decat cel in care ne aflam acum: populatia e mai bine pregatita sa i faca fata, o mare parte din populatie este deja imunizata, probabil ca varful va fi undeva la jumatate fata de

cum suntem acum”, spun specialiștii.
În timp ce măsurile restrictive au revenit în cele mai multe zone ale țării, orașul Cluj-Napoca nu va intra, se pare, în carantină, deși rata de incidenta a cazurilor Covid a depășit 9 procente la mia de locuitori. Motivul invocat de autorități este faptul că nu există un număr mare de decese în zonă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si