Sunt inundații de dimensiuni apocaliptice după furtuna Daniel în Grecia. Aceste imagini cu o mașină trasă de viituri în mare și prinsă ca într-o menghină în valurile uriașe ale Egeei au fost surprinse în Thessaly.

Grecia se scufundă

În Volos, din vehiculele scufundate pur și simplu pe străzile cotropite de ape, nu se mai vede decât acoperișul.

Poliția a interzis ulterior traficul din cauza torentelor venite de pe muntele din vecinătate.

Podurile au fost măturate, iar calea ferată este inundată.

Primarul din localitate a ieșit în stradă să facă un ape disperat:

Unde mergeți oameni buni?! Întoarceți-vă la casele voastre. Este o nebunie. Râurile vor ieși din matcă!

10 ore a plouat continuu numai în Volos, iar prognozele spun că aversele nu se vor opri încă alte 24 de ore. Sute de șoferi au rămas captivi în mașinile lor. Torentele revărsate de pe versanți curg amenințător, iar autoritățile sunt îngrijorate că pământul prea plin de apă nu va mai absorbi nicio picătură. Pericolul ca podurile și străzile să cedeze, este mare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Miile de români aflați în vacanță în Grecia s-au confruntat întreaga zi cu alerte de cod roșu și portocaliu de vreme severă.

Citește și: COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în jumătate de țară- HARTA

Spania este acoperită de ape

Numărul vieților răpite de apele învolburate a ajuns în Spania, la 5.

Echipele de salvare caută după încetarea ploii, supraviețuitori. Efectele furtunii Dana sunt devastatoare în mare parte din țară. Doi oameni sunt încă dați dispăruți.

În regiunea madrilenă, pompierii au fost asaltați de apelurile de ajutor: peste 1200 într-o singură noapte.

După ploile torențiale, multe orașe cum este și El Alamo, din zona Madridului, sunt în noroi, iar oamenii și-au văzut agoniseala de o viață distrusă. Haosul domnește și în transporturi, cu drumuri închise, trenuri oprite și zboruri anulate pe aeroporturile din Madrid, Santander și Mallorca.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Început de toamnă cu temperaturi neobișnuite. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în septembrie. Prognoza completă

Furtunile au ajuns în Bulgaria

Ploile torențiale necontenite de azi dimineață au adus prăpădul în stațiunea bulgară Nestinarka, de la malul Mării Negre. Viiturile au fost atât de puternice încât mașinile au fost târâte peste garduri, iar din vehiculele scufundate pe străzile acoperite de ape nu se mai vede decât acoperișul.

Cupolă de foc în Franța și Anglia

Între timp, Franța îndură cea mai caldă lună septembrie din istorie, cu recorduri termine anunțate chiar și de 39 de grade.

Cupola de foc va stărui întreaga săptămână și deasupra Angliei. La Londra au fost deja 30 de grade, când normal ar fi fost să fie doar 7 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si