De trei săptămâni trâmbița nu mai răsună printre dealurile din Vișeul de Sus. Florin, tânărul care spărgea liniștea atunci când ieșea cu oile la păscut, a plecat la muncă peste hotare, în Italia.

Precum restul milioanelor de români de peste graniță, Florin era în căutarea unui viitor mai bun. Nimic nu avea să prezică faptul că la nici 25 de ani își va găsi sfârșitul acolo, printre străini.

Tânărul își găsise de muncă în pădurile din provincia Trentino. Zilele trecute, unul dintre colegii săi a tăiat greșit un arbore, iar copacul s-a prăbușit peste Florin.

Rănile au fost atât de grave, încât nimeni nu a mai putut să îl salveze.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Medicii au efectuat manevre de resuscitare, au chemat în sprijin chiar și un elicopter care să-l transporte până la cel mai apropiat spital, însă toate eforturile au fost în zadar.

Bunica lui Florin își plânge durerea: "A plecat de trei săptămâni, a tăiat lemnul și a zis că după ce l-a tăiat, s-a rupt de acolo și i-a picat în cap.

A dat o supărare mare și jale pe noi. Sunt patru ani de când s-a dus și maică-sa și au rămas zece copii".

Întreaga comunitate din Vișeul de Sus îl cunoștea. Era un maramureșean care niciodată nu se dădea în spate atunci când era vorba de muncă. Iubea tradițiile locului și animalele, în special mioarele, pe care le păstorea de când era mic.

"A fost un copil foarte muncitor.

Păcat de el", "O tragedie mare, tinerii de azi pentru bani se aventurează", spun oamenii din sat.

Familia, prietenii, dar și apropiații sunt în stare de șoc. Florin trebuia să împlinească douăzeci și cinci de ani în luna noiembrie. Acum în loc să-l sărbătorească rudele sunt nevoite să-i repatrieze trupul neînsuflețit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si