Jucăriile din lemn par a fi alternativa perfectă la cele din plastic. Plăcute la atingere si vopsite in culori calde, acestea se integrează foarte bine în toate etapele de dezvoltare din viața copiilor.
În atelierul Danielei Christian din Satu Mare, am gasit peste 25 de jocuri menite să îi ajute pe cei mici să deprindă tainele învățării cu o mai mare ușurință.

„Avem jucărioare care sunt foarte educative, ne-am axat mult pe principiul să urmărească copilul după card, să le dezvolte atenția, motricitatea, creativitatea. Deviza noastră este să învețe copilul prin joacă, cum zicea și Maria Montessori, ajută-l să se descurce singur”, spun producătorii.

În atelierele lui Moș Nicolae se lucrează intens la jucării de lemn

Părinții sunt cei mai încântați. Raluca este părinte și psihoterapeut, și mărturisește că jucăriile din lemn sunt alegerea perfectă pentru cei mici, îmbinând joaca și învățatul deopotrivă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Când e vorba de jucării din lemn nu știu, ele sunt așa, ceva... fac parte dintr-o categorie mai deosebită, ele parcă sunt din altă poveste. Le folosesc atât în intervenție în vederea dezvoltării diferitelor arii cognitive, atenție, limbaj, motricitate, memorie cât și pentru conexiunea copilul client din cabinet în momentul respectiv”, spun terapeuții.

De altfel, pentru părinți paleta este una foarte vastă. De la kituri de matematică sau litere și până la cele de creativitate.

Jucării de lemn pentru dezvoltarea copiilor

„Aceste jucării fac parte din kitul matematic. De exemplu prin acest joc copilul învață prin mai multe metode cifrele. De exemplu cu ajutorul bețigașelor în aceste orificii după cifra 7 pune 7 bețigașe, după care poate să traseze în făină cifra 7 identică cu cardul, iar cu creionașul de lemn poate să traseze cifra”, explică producătorii.

Modul de realizare al jucăriilor este pe cat de simplu, pe atât de complex. După ce sunt proiectate pe calculator, jocurile prind forma intr-un aparat special care are grijă ca lemnul să fie decupat cum trebuie. Apoi sunt șlefuite manual si date cu vopsea.
Jucariile din lemn au preturi cuprinse intre 40 si 150 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si