Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Moștenitorul coroanei britanice vrea să se plimbe cu mocănița

Printul Charles vrea să viziteze Valea Hârtibaciului și să se plimbe cu mocănița. Moștenitorul coroanei britanice susține salvarea căii ferate de acolo.

Iulian Ciurea,

Prințul Charles al Marii Britanii vrea să salveze mocănița [Sursa foto: CFF Vișeu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Printul CHarles dovedeste inca o data cat de indragostit este de tara noastra. Recent el a trimis o scrisoare voluntarilor care se ocupa de salvarea caii ferate vechi de pe Valea Hârtibaciului. Mostenitorul coroanei britanice a scris ca abia asteapta sa se plimbe cu mocanita.

"În cadrul următoarei mele vizite în România, care mă rog să aibă loc anul viitor, sper să pot să vizitez această cale ferată istorică și să călătoresc cu trenul, tras de însăși locomotiva care a fost construită pentru această linie în urmă cu mai bine de 125 de ani", a scris printul Charles.

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului este restaurată de voluntari susținuți de Prințul Charles

Alteta sa regala este impresionat de implicarea voluntarilor si considera ca salvarea mocanitei poate sa ajute sa dezvoltarea sustenabila a zonei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Membrii asociatiei care se ocupa de refacerea liniei de cale ferata spera ca in cel putin doi ani, mocanita va putea sa circule periodic pentru turisti. Proiectul a primit de curand o finantare nerambursabila in valoare de 110.000

de euro.

„Sprijinul pe care l-am primit de la Alteta sa Regala, ne face mult mai optimisti in privinta asta si credem ca autoritatilor statului le va fi mult mai greu sa ne ignore cum au facut-o pana acum”, spun voluntarii.
Voluntarii muncesc aproape zlnic pentru a salva vechea linie de cale ferata.

„Motivul principal a fost sa scapam de birou si sa venim sa facem ceva munca, dupa ne-am dat seama ca grupul din care facem parte e un grup foarte fain si ne simtim fain sa fcem voluntariat impreun.

In acelasi timp ajutam si Valea Hartibaciului care speram ca de pe urma mocanitei sa aiba de castigat economic”, spun voluntarii.

Moștenitorul coroanei britanice a trimis o scrisoare de susținere pentru voluntari

„Nu este o intamplare ca Alteta Sa Regala, printul de Walles a trimis o scrisoare de sustinere catre acesta asociatie care a facut mare lucru si scrisoatrea asta se doreste si constientizarea locuitorilor si a scocitatii civile ca exista o valoare foarte mare in zona Vaii Hartibaciului prin acesta cale ferata”, spun voluntarii.

Linia de cale ferata a fost construita pana in anul 1910. Voluntarii incearca aacum sa salveze si locomotivele cu abur care au circulat odinioara in zona.Ultimul tren a circulat intre Sibiu si orasul Agnita in urma cu mai aproape 20 de ani. Din cei 52 de km de cale ferata volunatrii au reusi sa salveze si sa restaureze deocamdata 7 kilometri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI