Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-PNL

Guvernul condus de Marcel Ciolacu ar putea fi supus unui test major chiar înainte de intrarea în campania electorală pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Principala formațiune politică din Opoziție se pregătește să depună o moțiune de cenzură care ar putea să treacă doar cu susținerea liberalilor.

Sorin Negru,

Moțiune de cenzură depusă de USR împotriva Guvernului PSD-PNL 

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunţat marți, 8 octombrie, că lucrează, împreună cu colegii din partid, la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Gestul de testare prin vot a Executivului vine după declarațiile controversate ale liderului PNL, Nicolae Ciucă, care a spus că alianța de guvernare s-a rupt.

Citește și: VIDEO Criză în coaliția de guvernare, după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni

Șefa USR i-a îndemnat pe liberali să semneze moțiunea de cenzură împotriva guvernului din care fac parte împreună cu PSD.

Pentru a putea fi depusă, moțiunea de cenzură a USR va avea nevoie de minim 117 semnături. 

UPDATE. Liderii PNL de reunesc pentru a discuta cum se raportează la moțiunea de cenzură a USR.

Premierul PSD Marcel Ciolacu spune că dacă liberalii se retrag din Guvern își va depune mandatul de prim-ministru.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

"Domnul Ciucă e politician şi vrea să ajungă primul ostaş în fruntea ţării. Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă! Sunt pe drum spre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moţiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu. Hai cu curaj, cu onestitate şi respect. Faceţi din cuvintele astea fapte! Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii.

Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!", a transmis Elena Lasconi, într-un mesaj pe Facebook.

Într-o postare ulterioară, de la Parlament, Elena Lasconi, a transmis un mesaj pentru PNL, afirmând că au câteva ore la dispoziţie să arate românilor de partea cui sunt, de partea poporului sau de partea lui Ciolacu.

Lasconi a mai spus că îl aşteaptă pe Nicolae Ciucă să vină cu 110 semnături, pentru moţiune. 

”Decizia recentă a CCR ne arată că ADN-ul PSD-iştilor este neschimbat fie că la conducere a fost Iliescu, Năstase, Geoană, Dragnea sau Ciolacu. Tocmai de aceea, USR lucrează chiar acum la textul moţiunii de cenzură prin care să dăm jos acest guvern incompetent şi corupt. Cerem tuturor forţelor democratice parlamentare, forţelor de dreapta să se alăture în demersul nostru, pentru a oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică care să-şi dorească să facă bine pentru ţară”, a spus Elena Lasconi la Parlament.

Mesajul USR către Nicolae Ciucă: "Aveţi câteva ore să le arătaţi românilor de partea cui sunteţi"

Preşedinta USR a transmis un mesaj către liberali: ”Un mesaj special pentru foştii noştri partenerii de la PNL. Aveţi câteva ore să le arătaţi românilor de partea cui sunteţi. De partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu. Câteva ore. Ştiu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la guvern, ştiu că este greu mai ales că toţi primarii din ţară aşteaptă ceva ca să poată să vă sprijine în această campanie electorală. Dar să nu uităm că PNL a făcut foarte multe lucruri bune în istoria României, în urmă cu 100 de ani. Nu puteţi să mai mergeţi braţ la braţ cu PSD şi să spuneţi că sunteţi urmaşii brătienilor”.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

Potrivit liderului USR, dacă parlamentarii AUR vor să voteze moțiunea de cenzură, sunt liberi să o facă, dar nu vor fi invitați să semneze moțiunea anti-Guvern.

Pentru ca Executivul să cadă este nevoie de un număr 234 de voturi împotriva actualului guvern.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI