In cautarea pozei perfecte, turistii care ajungeau pana acum pe platoul Bucegi ignorau panourile care interziceau escaladarea monumentelor naturale, asa ca pentru a le proteja, acestea au fost ingradite.

Ieri, un grup de voluntari impreuna cu administratorii Parcului Natural Bucegi, au imprejmuit Sfinxul cu un gard. 

Citeste si: VIDEO| Tornade și viscol ca în plină iarnă! Meteorologii trag un semnal de alarmă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

HORIA IANCU- DIRECTOR PARCUL NATURAL BUCEGI: Are rol atat de a asigura o oarecare protectie si siguranta a vizitatorilor. Practic interzice sa urce sus in Sfinx. Dar, in egala masura, are rolul de a-i atentiona.

Pe langa autoritati, in campania „Bun-simt turistic” s-au implicat si artisti de la formatia Zdob si Zdub. Ei au sustinut un miniconcert pe platoul din fata Sfinxului.

Si pentru turisti ideea campaniei a fost binevenita.

Motivul pentru care în fața Sfinxului a fost montat un gard

CRISTINA PREDOIU- INITIATORUL CAMPANIEI: Sunt convinsa ca nu o sa ii oprim chiar pe toti, suntem constienti de lucrul asta.

Dar macar o parte cred ca se vor simti cumva prost daca sunt vazuti de partea cealalta a gardului de delimitare.

Initiatorii campnaiei „Bun simt turistic” militeaza pentru o natura curata, dar si pentru respect fata de monumentele naturale. Astfel de actiuni vor avea loc si in alte zone turistice importante din Romania.

Citeste si: Larisa Vasile, nouă aventură extremă după Exatlon! A urcat la Vf Omu cu bicicleta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si