Alții cred că cifrele sunt manipulate și nici măcar nu respectă măsurile de prevenție de care ar trebui să ne pese tuturor. Ministrul Sănătății spune că există riscul ca anumite cartiere sau localități să intre în carantină pentru a putea stârpii o răspândire rapidă a virusului.

Ultimele 24 de ore au adus aproape o mie de infecții noi, potrivit raportului furnizat de autorități, o cifră care, inevitabil, îi face pe mulți să tremure de furie la gândul că s-ar putea institui stare de urgență peste România.

”Ne simțim ca arestați, pușcărie curată”

”Păi, mai bine să ne ducă la Auschwitz, că e deschis lagărul, avem mâncare gratuită, e mai bine!”

”Eu cred că o să iasă un mare tărăboi, pentru că e o mare bătaie de joc și nu cred! Ar trebui să lase democrație..... Și poliția am văzut-o fără mască! Ne simțim ca arestați, pușcărie curată, stăm ca pe ace! Deci, e o mare e prostie.... E o mare mafie!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Explozia de îmbolnăviri din România, amenințare pentru Europa: "Riscă să devină Brazilia Europei"

”Și stăm, cu măști așa, ca și cum am fi niște câini”

Cu acest crez bine înfipt în minte, femeia umblă cu fetița prin parcuri fără să se ferească de aglomerație și fără să aibă grija măștii. De altfel, un accesoriu care și pe Laurențiu îl încurcă rău de tot:

”Și stăm, cu măști așa, ca și cum am fi niște câini la care ne pun botniță! Ceea ce face Iohannis, cum a spus și Donald Trumf, vor să mai omoare din populație, suntem prea mulți.

Ăsta e adevărul!”

Citeste si: Ludovic Orban: „Am decis luarea unor măsuri imediate”

Ministrul Sănătății spune că nu are nimeni de gând să mai închidă țara, dar cu siguranță se poate ajunge la carantinarea unor cartiere sau poate orașe. Asta după ce legea care reglemetează astfel de măsuri a intrat în vigoare, iar autoritățile pot decide să izoleze unele zone ce pot fi considerate focare. Nelu Tătaru a avansat și o cifră, acolo unde vor fi 3 infecții la mia de locuitori, va fi demarată o anchetă epidemiologică, iar oamenii ar putea fi izolați.

Cea mai mar eproblemă a autorităților

Autoritățile au de rezolvat pentru început o altă problemă. Cât legea carantinei nu existat, peste 1000 de români au cerut să fie lăsați să plece din spitale, deși testele erau încă pozitive. Alți peste 3.000 au refuzat categoric internarea.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Angela Merkel şi Emmanuel Macron, anunţ de ultimă oră

Până în prezent, în România au fost confirmate peste 39 de mii de infecții cu noul coronavirus, iar 2.074 de oameni au murit. Ministrul Sănătății ne avertizează că ne așteaptă încă două săptămâni grele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si