Munca de acasă va continua și în anul care vine. Unul din trei români vrea să lucreze de acasă, iar angajatorii trebuie să se adapteze dacă vor oameni valoroși în echipă.

Citeste si: VIDEO| Cele mai de succes meserii în luna decembrie

Așa arată de ceva vreme zilele de lucru ale Francescăi. În propria sufragerie, cu o cafea fierbinte la îndemână și cu draperiile trase, lucrează mai cu spor, spune ea.

"Este bine din mai multe puncte de vedere- nu pierd foarte mult timp în trafic, distanța de la mine de acasă până la birou e destul de mare și făceam chiar și o oră și jumătate", spune Francesca.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Munca de acasa continua si in 2022

Ca să nu ajungă să confunde serviciul cu timpul liber, Francesca se trezește, se schimbă și se aranjează puțin înainte de a se conecta remote- ca și cum ar merge la birou.

A găsit un echilibru în care lucrează eficient și spune că nu ar vrea să renunțe nici anul care vine.

Citeste si: Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Muncii dezvăluie noua formulă de calcul

"Eu țin foarte mult și la partea asta de socializare cu oamenii și nu cred că ar fi potrivit să stau non stop acasă. În 2022 mă văd muncind într-un sistem hibrid, mi se pare cel mai potrivit", spune ea.

Ca ea gândesc în acest moment mai bine de 30% dintre români.

Posibilitatea de a lucra remote sau, și mai bine, de a alege când să vină la birou și când nu, a devenit un criteriu de selecție a jobului.

Dacă trendul se menține, în 2022 vom vedea în jur de 10 la sută din joburi în sistem remote. Deși evoluția există, angajatorii români sunt încă destul de conservatori, și suntem încă mult în spatele altor state la capitolul flexibiliatte a locului de unde muncim.

Domeniile unde regăsim cele mai multe posturi remote sunt IT, comunicare și financiar contabil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si