Încă de la ora 6.00 dimineața, acest inginer agronom muncește cot la cot cu muncitorii în mica sa fermă de castraveți și roșii din Dolj. Tânărul are doar doi zilieri pe care se bazează constant și câteva rude care îl ajută la nevoie.

Angajații în agricultură, pe cale de dispariție

Din mai și până în octombrie, tânărul scoate din buzunar circa 80 de lei pentru fiecare zilier, la care se adaugă mâncare, cafea și chiar transport.

Citește și: VIDEO- Cu reforma fiscală direct în Parlament

Unul dintre motivele pentru care tinerii refuză să muncească în solar este dat de căldura excesivă. Spre exemplu, în acest moment, în solar, temperatura depășește 44 de grade.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Printre puținii zilieri se numără Gheorghița. A muncit în străinătate dar a ales să se întoarcă în Dolj. Îi convine, spune femeia, mai ales că în fiecare dimineață Cosmin o aduce personal cu mașina de la 15 kilometri distanță.

Zilierii încep munca de la 6.00 dimineața și termină prima tură la ora 12.00, din cauza căldurii.

Statisticile arată că agricultura aduce lipsă de muncitori și chiar de angajați calificați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si