Unui român cu venit mediu îi mai rămân doar 300 de lei la sfârșitul lunii. Cheltuielile pentru gospodărie sunt atât de multe și mari, încât cu greu ne mai putem permite și altceva.

Chirie, taxe și utilități- veniturile românilor, decimate

- Într-o luna normală, pe ce cheltuiți cel mai mult?
- Lapte, ulei, făină, legume...

Citeste si: Tătaru, despre posibile măsuri în Capitală: Sunt restricţii pe care le-am impus de la început

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

- Alimente că astea sunt cele mai importante.
- Chirie, utilități?
- Da, foarte mult. Cam vreo mie de lei cu toate intretinere chirie și cred ca 400 de lei pe luna... deci cred ca 1400 de lei pe luna s-au dus, spun românii.

Românii muncesc să plătească taxe, utilități și chirie

Petru lucrează ca barman. Are 24 de ani și nu vrea să mai depindă financiar de părinți ca să mănânce sau să plătească taxe.

Veniturile sunt mici, însă încearcă să pună ceva deoparte în fiecare lună pentru zile negre.
- Cât reușești să strângi
- 200-300 de lei cam așa... in caz ca am nevoie de medicamente sau sa pun pe cineva sa mi faca cumparaturi sa fie acolo.
Pentru alții însă, economiile sunt mai degrabă un lux.

Citeste si: VIDEO- Bruckenthal, magnet pentru turiști. Ospăț pentru nobili

"Păi se intampla de multe ori sa nu mai rămânem cu nimic o saptamana sau cateva zile. Noi suntem si dansatori si depinde de la o luna la luna...si chiria si lumina si utilitatile, si netul se aduna", spun oamenii.

"Oricum de cumpărat in casa nu pot cumpara nimic. Poate sa-mi ramana si o mie de lei sau deloc... de exemplu acum n-o sa-mi ramana deloc ca am facut revizia tehnica si m-a costat vreo mie de lei", spun românii.

Tot potrivit INS, un român din mediul rural cheltuie în medie cu 600 de lei mai puțin față de unul din mediul urban. Dar şi venitul mediu la țară este cu aproape 850 de lei mai mic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si