Declarația de dragoste vine de la doi tineri care au parcurs peste 6 mii de kilometri până la Constanța. Nu sunt în concediu, deși trăiesc un adevărat vis pe litoralul românesc.

Sri Lanka a devenit locația de vacanță

E mai mult decât o țară minunată, e o țară pașnică pentru mine. Sunt foarte împăcat aici pentru că în țara mea vezi multe războaie și alte lucruri, dar aici n-am văzut războaie,

a declarat Newton, ospătar.

Newton e de 5 ani aici, iar Ayomi de 2. Se mai întorc în Sri Lanka doar în vacanțe, iar România s-a transformat în casa lor, unde muncesc 12 luni pe an.

Citește și: I-au răpit și agresat pe cei care i-au salvat. Mai mulți migranți sunt acuzați de "piraterie"

Când mă plimb îmi place pentru că peste tot văd flori, și copaci, și toate cele. Amândoi lucrează la un restaurant pescăresc din Agigea deschis tot anul , a spus Ayomi, ospătar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Newton este ospătar. Poate câștiga pana la 6000 lei pe lună, iar pe lângă salariu primește cazare și masă, a spus Ayomi, ospătar.

Ayomi lucrează la intrarea în restaurant. Acasă era profesoară, aici se ocupă de recepția localului, conduce clienții la masa și le oferă orice informații au nevoie.

E deja o normalitate pentru noi, nu mai sunt deloc străini, au devenit deja parte din echipa, din familie. Sunt foarte atenți, foarte implicați, foarte determinați sa facă treaba și asta sa ne ajute foarte mult, a spus Alexandru Muntean, manager restaurant.

Numărul străinilor care lucrează pe litoral s-a dublat în ultimii ani. La nivel național sunt încadrați peste 200 de mii de muncitori străini, în special asiatici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si