„Muncitorii asiatici ajunși în România pică de multe ori pradă abuzurilor unor patroni care pun banul mai presus de omenie. Anchetatorii au descoperit zeci de firme de curierat care lucrau la negru și nici măcar nu le plăteau salariile unora dintre ei. Iar cei care primesc banii la timp se plâng că muncesc peste program ca să ajungă să câștige salariul promis”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Unii muncitori asiatici în România muncesc fără să fie plătiți

Pentru zecile de mii de asiatici care au luat drumul României pentru un trai mai bun, visul a devenit de multe ori coșmar. Și asta din pricina unor patroni care au uitat de omenie și profită de pe urma lor. Ismail e unul dintre cei nefericiți.

„Într-o zi pot să lucrez 10 ore, în altă zi 12. Este alegerea mea. Cu cât lucrez mai mult cu atât fac mai mulți bani”, a spus Ismail.

Tânărul lucrează ca livrator și ne povestește că promisiunile primite la angajare au fost altele decât realitatea în care s-a trezit pe străzile Bucureștiului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Spre exemplu, am semnat un contract pentru 8 ore pe zi pentru 3.000 de lei salariul, iar eu lucrez 10 ore-12 ore regulat, 7 zile pe săptămână și ei nu ne dau mai mulți bani la salariu pentru că sunt multe taxe”, a mai spus acesta.

Citește și: Proteste în lanț împotriva noii legi a pensiilor, deși promite "lapte și miere" pentru pensionari

Și acest tânăr simte pe propria piele chinul. A venit din Nepal în urmă cu 9 luni. Tot ca livrator lucrează ca să-și salveze din sărăcie familia rămasă acasă. Însă, prețul e plătit cu trudă și multe abuzuri din partea angajatorilor.
„Lucrez cam 10 ore pe zi. E cam complicat să supraviețuim în România pentru că sunt probleme cu locurile de muncă, cu anumite companii. Nu putem să ne alegem companiile pe care le vrem și este o problemă în România pentru a munci”, a spus acesta.
La fel ca ei sunt mulți. Abia își trag sufletul prin Capitală, alergând și muncind din greu să strângă niște bani. Legea din România spune că oamenii pot lucra doar 40 de ore în cele 5 zile ale săptămânii. Dar străinii ajung de multe ori sclavii companiilor, iar acest program nu se respectă niciodată.
„Este un abuz și exploatarea în muncă la adresa muncitorilor străini. Ei au dreptul să primească fluturașul de salariu. Nu suntem o țară fără legi, inclusiv străinii au drepturi la noi”, a explicat Yosef Gaviel Peisakh, manager general Work from Asia.
Chiar dacă sunt victimele abuzurilor, nu mulți au curajul să plângă. Se mulțumesc cu puțin și se rezumă să discute între ei despre nedreptățile la care sunt supuși.
Tocmai în astfel de cazuri au intervenit polițiștii acum. Peste 30 de firme din zona de curierat care angajaseră străini nu le plăteau bieților oameni impozitele și asigurările la stat și de multe ori nici salariile.
Se întâmplă asta încă din 2019 și abia acum au fost prinși.
Prejudiciul total se ridică la peste 12 milioane de lei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si