Sushil și colegul său au văzut în România un Tărâm al Făgăduinței și din Nepal au călătorit tocmai la Sibiu unde urmau să muncească într-un restaurant. Tăcuți și docili, străinii așteaptă încă din februarie să se apuce de lucru însă viitorul nu sună deloc promițător.

„Familia mea are greutăți și de aceea am venit aici să câștig bani și să am o viață puțin mai bună.

Cât am avut bani, le-am trimis apropiaților. Acum nu fac nimic. Stau în cameră toata ziua. Nu fac nimic. Nu e de muncă sau altceva”, spune bărbatul.

Momente critice pentru muncitorii asiatici veniți în România. Deocamdată, au șomajul tehnic

Cei doi nepalezi sunt în șomaj tehnic de luni în șir. Nicu Vecerdea- angajatorul lor- le asigură chiria și mâncarea în condițiile în care a tras obloanele restaurantului.
„Băieții ăștia au venit săracii la noi, noi i-am primit bine, au sperat să facă bani, să-și trimită acasă la familii. Acum nu e nici vina lor, nu e nici vina noastră că a venit această pandemie, e nevoie de multă înțelegere, acceptare”, spune patronul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cu ultimul dram de optimism care i-a mai rămas, omul speră ca măcar pensiunea cu tradiție pe care o deține în centrul orașului s-o poată ține deschisă de sărbători. Deocamdată însă de ceva vreme clienții sunt puțini și dacă situația neagră prin care trecem va continua să se adâncească, va fi nevoit să renunțe de tot la afacere.

„Nu poti sa cresti pretul pentru ca in perioada asta omul se uita ce bani are, ce prioritati are, unde-si permite sa cheltuiasca”, spune patronul.

Problemele pe care le au muncitorii asiatici sunt comune în tot sectorul HORECA

În aceași oală, se simt toți afaceriștii din HORECA. Guvernul a discutat astăzi cu reprezentanții din industrie despre schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor și va decide săptămâna viitoare dacă va acoperi 20% din pagube. Afectate sunt însă multe afaceri. Școala de șoferi din imagine, altădată plină, abia mai adună jumătate din câți cursanți avea.

„Pe partea de inscrieri o simtim. A scazut mult, mult. Mult, neasteptat de mult. N-am incercat sa scumpim scoala, sa facem ceva in plus, mai ales ca sunt putine persoane”, spune un instructor auto.
De altfel, cel mai grav afectat sector este cel al construcției de mașini. La polul opus, industria alimentară, energia și sectorul IT par să fie- în continuare- motorul economiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si