Pentru doi tineri din Guineea Franceza, vara petrecuta in statiunea Mamaia va fi una de neuitat. Toure si Kamara, muncitori pe plajele insorite ale litoralului, se bucura de zilele de munca, de parca ar fi in concediu. Nu li se vad zambetele din cauza mastii de protectie, dar ne asigura ca se simt excelent ca angajati sezonieri:

”Munca ce trebuie făcută nu e grea, pentru străini și pentru începători.

Trebuie făcută curățenie și trebuie să fie aranjate șezlonguri. Băgăm saltele, asta nu e complicat, nu e greu”.

Nici să se îndrăgosteacă nu e greu: ”Îmi plac mult fetele din România. Sunt foarte frumoase, în special blondele”. Toure este student în București la Științe Politice, iar Kamara face cursuri la drept. Așa că la toamnă vor da Mamaia pe Capitată.    

Turiștii sunt mulțumiți de muncitorii străini

Turistii sunt incantati de muncitorii straini care au impanzit litoralul si spun ca acestia, de multe ori, sunt mult mai serviabili decat angajatii romani. Totuși, banul este limba universală, pentru angajații de sezon. Tips-uri se fac și în acest an, chiar dacă turistii sunt mai atenti cu bugetul de vacanta față de vara trecuta. O spune Ștefania, o fată de 17 ani care lucrează la o terasă din Stațiunea Mamaia.     

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Românii iau din nou cu asalt litoralul bulgăresc

A fost și este totuși cea mai ciudată vară pentru lucrătorii sezonieri de pe litoral.

Fie că vorbim despre ospătari, beach-boys sau cameriste, cu toții au avut obligația să poarte mască de protecție chiar și pe caniculă. Iar asta nu a fost singura provocare! Cerințele turiștilor au crescut mult în acest sezon.

Cât primește lunar un muncitor sezonier

Salariul unui lucrător de sezon poate varia între 2000 și chiar 4000 de lei, în funcție de poziția pe care O ocupă și unitatea care îl angajează. Însă tips-urile pot crește simțitor veniturile. 

Citeste si: Imagini inedite: Un lac din România a secat în totalitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si