Stațiunile montane nu mai oferă răcoare vara din cauza schimbărilor climatice recente. Temperaturile sunt foarte ridicate chiar și la umbră, afectând atât oamenii, cât și animalele. La grădina zoologică din Brașov, mercurul a ajuns la 30 de grade, determinând urșii să caute moduri de a se răcori.

Diferența de temperatură dintre soare și umbră este insesizabilă, obligând turiștii și localnicii să suporte căldura oriunde s-ar afla. Mulți speră să găsească răcoare în zonele de promenadă sau la umbră, dar acest lucru este din ce în ce mai dificil.

În Brașov, termometrele au arătat 30 de grade Celsius în centrul orașului.

Pentru a combate căldura, hotelurile din zonă, inclusiv cele de cinci stele, au toate camerele dotate cu aer condiționat, menținând temperaturi confortabile la aproximativ 21 de grade. Camerele fără aer condiționat ajung la 25,5 grade vara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Specialiștii spun că tăierile masive de păduri și poluarea excesivă sunt principalele cauze ale acestei situații. Gazele cu efect de seră, contribuie la creșterea temperaturilor, inclusiv la umbră, reținând căldura din radiația solară și intensificând cum percepem căldura din cauza vaporilor de apă.

O soluție propusă pentru ameliorarea acestei probleme este regenerarea pădurilor. Umbra copacilor și transpirația plantelor contribuie semnificativ la reglarea temperaturilor.

Citește și: VIDEO Alertă națională de tuse convulsivă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor sub 8 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si