Femeia din Brașov- diagnosticată cu mutația „Omicron”- crede că a luat virusul din avion săptămâna trecută. Era printre cei 40 de români repatriați din Africa de Sud.

Citeste si: Încă şase state au cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului

„Nu am febră!Am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, puțină răgușeală.

Miros, gust am!”, a transmis românca.

Cum s-a infectat românca cu mutația Omicron

A fost în vacanță împreună cu fiul ei și cumnatul. Amândoi au ieșit negativ la testul covid și vor fi reevaluați peste opt zile. Noua variantă a virusului a fost depistată și la un bărbat de 59 de ani din Vaslui- care era în același avion. El nu are niciun simptom de boală- spun medicii.

Citeste si: Bilanț coronavirus, vineri 3 decembrie. Număr mare de decese în ultimele 24 de ore- UPDATE

Imediat ce noua tulpină a fost confirmată- guvernul s-a pus la masă într-o ședință de urgență. După patru ore de discuții- au anunțat noile măsuri: toți cei care vin în țară din zone ale Uniunii Europene vor intra în România cu certificat verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Românii și alți cetățeni din UE, care vin din țări terțe, deci din afara Uniunii trebuei să prezinte un test PCR cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni care călătoresc din spațiul UE dar care sunt în zona roșie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile.
Dacă persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni de zile nu prezintă test PCR cu 72 de ore înaintea călătoriei, vor intra în izolare timp de 14 zile.” a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spunea dimineață că trebuie luate măsuri rapide. Potrivit unor surse- testarea fiecărei persoane care intră în țară ar fi una dintre ele- dar autoritățile se gândesc și să impună certificatul verde inclusiv în biserici- spre nemulțumirea unora.

„Toate problemele au fost rezolvate, a mai rămas problema bisericilor? Dacă le-au rezolvat pe toate și au rămas bisericile, sperăm să găsească o cale, nu sunt de acord!”, a spus un trecător.

„Asta cu măștile peste tot, nu protejează cu nimic!Sunt multe chestii stupid concepute la noi! Hai să ieșim la cumpărături la ora asta și asta, păi îi înghesui pe toți acolo, crește rata, iar îi închizi în casă, iar sunt alte chestii!E destul de enervant, oriunde intri, vrei să plătești o factură, nu poți să o plătești că  îți cere certificat? Păi ce legătură are? Vreau să plătesc, nu să stau pe aici!”, au

spus românii nemulțumiți.

Citeste si: Surse: Raed Arafat a cerut în ședința de Guvern introducerea testelor PCR obligatorii pentru toate persoanele

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totuși- sunt și vești îmbucurătoare. Pe cât de rapid se răspândește noua mutație denumită Omicron- pe atât de blândă ar putea fi- spun specialiștii- inclusiv cei de la Organizația Mondială a Sănătății. Până acum nu a fost declarat niciun deces din pricina infecției cu tulpina africană- iar asta s-ar putea datora faptului că virusul a împrumut caracateristicile unei răceli banale.

„Severitatea cazurilor (n.r. cu noua tulpină) pare a fi mai scăzută!Simptomele sunt similare cu ceea ce avem până acum, adică nu ne gândim că și-a schimbat profilul infecționist virusul, rămâne o viroză respiratorie, manifestările imunologice par a fi mai blânde!”, a anunțat Ștefan Dascăl, cercetător Oxford.

Citeste si: Noi restricții împotriva COVID-19, după ce tulpina OMICRON și-a făcut apariția la noi în țară! Test PCR obligatoriu la intrare în România și carantină pentru cei nevaccinați

Deși speciliaștii mai au nevoie de cel puțin o săptămână să spună cât de periculoasă e tulpina nouă- tot mai multe țări din Europa iau preventiv măsuri și impun restricții. În Roma, măștile au devenit obligatorii în zonele aglomerate, iar Germania a introdus certificatul verde peste tot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si