La Muzeul Amintirilor din Comunism timpul pare că a încremenit în urmă cu mai bine de 30 de ani. Milieul de pe televizor, pe care este așezat vestitul pește din sticlă îi întâmpină pe turiști la intrare. Vitrina cu bibelouri și carpeta cu răpirea din Serai lipită pe perete dezvăluie frânturi ale copilăriei în comunism.

Copiii pot vedea cum era viața în comunism

"Este foarte interesant, am vrut să venim neapărat"

La televizor, copiii se uitau zece minute pe zi la celebrul desen animat Mihaela, iar jocurile puţine şi sărăcăcioase ţineau locul tabletelor şi consolelor de azi.

"Pentru copiii, care nu știu ce am trăit noi atunci este fantastic să vadă cum trăiau părinții lor la aceeași vârstă", ne spune cineva.

Citeste si: ”Bancherul de la Kremlin” dezvăluiri despre Vladimir Putin încă din 2014, anul anexării Crimeei: ”Nu este genul care să facă strategii. Trăiește prezentul”

Inclusiv bucătăria are mobilier și electrocasnice specifice perioadei comuniste.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat s-a vaccinat de 90 de ori anti-COVID și a vândut certificatele în Germania

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: "Aici, de exemplu, găsim prosoape. În această zonă găsim lenjerii, dar și foarte multe genți, nu lipsesc bineînțeles bibelourile, iar în acest dulap sunt depozitate câteva haine din acele vremuri."

La intrarea în muzeu se află o cafenea unde se servesc preparate specifice din acele vremuri

La intrarea în muzeu a fost amenajată și o cafenea unde vizitatorii își potolesc foamea cu gustările specifice acelor vremuri.

Citeste si: Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce şi-a ucis concubina, înjunghiind-o cu un briceag

"E platoul mixt cu pateu, parizer și pâine cu untură și cu ceapă.

Te duce cu gândul la copilărie?

Da, clar"

Muzeul a fost deschis în clădirea unui fost hotel și va rămâne aici permanent.

Citeste si: Venus intra in Pesti incepand cu 5 aprilie 2022. Cum sunt influentate zodiile

De asemenea, fondatoarea muzeului spune că 90% din profit va fi donat către o misiune, aceea de a lucra cu copiii din grupuri vulnerabile.

Citeste si: Un grup de turişti s-a rătăcit într-o pădure din judeţul Buzău. Au urmat indicaţiile greșite ale GPS-ului

Prețul unui bilet de intrare este de 35 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru elevi, studenți sau pensionari și 15 lei pentru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si