De la cumpărături, muncă și bani, totul s-a mutat în vremurile noastre pe telefon. Dacă bunicii noștri se cunoșteau la hore sau la discotecă, generațiile mai tinere își caută jumătatea tot online. Cea mai cunoscută aplicație de dating și-a mărit profitul de patru ori în patru ani, iar cei mai mulți utilizatori caută acum relații serioase, nu aventuri de-o noapte, a transmis Simona Pătruleasa.

Ne căutăm jumătatea online

Iubirea dintre Milia și Adi durează de peste 50 de ani. S-au cunoscut în vremuri în care telefoanele nici nu puteau face fotografii, darămite să unească sufete.

Seară de seară ne întâlneam.... și cu melodia ți-am oferit o portocală și cam asta, au spus cei doi.

Iar când vine vorba de relațiile începute online...

Nu! Nici vorbă!... stând unul lângă altul tot timpul, a spus un tânăr.

Dar generațiile mai tinere par să-i contrazică. Anul acesta, numărul utilizatorilor europeni de aplicații de dating a ajuns la 67 de milioane. Iar în următorii 4 ani se estimează că va ajunge la 75 de milioane.

N-am încercat, nici n-aș încerca, dar cunosc persoane care au încercat și chiar a funcționat, a spus un tânăr.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Și nu doar pe aplicațiile dedicate se găsește acum iubirea. Claudia manageriază un grup de Facebok, unde an de an organizează „cupidoniada”, un eveniment online în care oamenii își scot la înaintare prietenii single.

Oamenii din grup au reacționat foarte frumos... au doi bebeluși este un rezultat concret, a spus Claudia.

Tinder-ul a crescut acest tip de conținut.

Totuși, odată cu amploarea fenomenului, s-au înmulțit și cazurile de hărțuire în mediul online.

Un studiu condus de Insittutul australian de crimonologie arată că 3 din 4 utilizatori s-a confruntat cu o formă de abuz pe aplicațiile de dating.

Și în luna februarie a acestui an, o româncă a fost păcălită să trimită 20.000 de dolari unui așa zis general cunoscut pe Internet. Escrocul s-a dat drept cetățean american și a sedus-o pe femeie cu poze false.

Citește și: VIDEO- Spațiul personal, esențial într-o relație. Psiholog Cristian Andrei: „Merită să cultivăm propria persoană și merită să avem un spațiu al nostru, individual, în care să existe valorile noastre”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: