Poftiți la schi, dar nu pe nocturnă

Pe pârtiile din Aprica, o stațiune din provincia italiana Sondrio, se schiază noaptea la fel de bine ca în timpul zilei. Autoritățile au investit masiv în instalația de nocturnă, iar transportul pe cablu funcționează inclusiv după lăsarea întunericului. Alessandro, un vlogger din Italia, le-a arătat urmăritorilor săi cât de bine se schiază acolo.

„Cum spuneam, această pârtie este cea mai luminată şi cea mai lungă din Europa.”

Un alt exemplu vine de la vecinii bulgari, din stațiunea Borovets.

„Experiența este fantastică. Dacă nu ați schiat niciodată noaptea, atunci veniți la Borovets. Costă 40 de leva, se deschide la 18.30 și funcționează până la ora 22.00.”

Citeste si: Accident teribil în Bran. O persoană a murit și o alta este grav rănită

În România se schiază cu porția

În stațiunile din România însă, turiștii sunt trimiși acasă cu mult timp înainte ca soarele să apună. În Poiana Brașov programul la telecabine și telegondolă se încheie la ora 16.00. 

„- Ce faceți în situația asta?

- Plecăm acasă.

- Vă întoarceți mâine?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

- Ne-am dori, dar e cam greu în cursul săptămânii.”

În zilele aglomerate, turiștii petrec mai mult timp la cozile de la instalațiile pe cablu decât pe pârtii și astfel ajung să schieze de maximum 3 ori.

Nici în timpul săptămânii nu se pot distra cat vor, iar mulți dintre ei rămân cu un gust amar.

„- Dezamăgite că s-a oprit deja instalația?

- Da, puțin.

- La ce oră ați venit pe pârtie?

- La trei.

- Câte ture ați reușit să faceți?

- Doar una singură. Anii precedenti erau nocturne!”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un incident tragic a avut loc într-o vilă de lux la munte. Ce s-a întâmplat cu fiul patronului uneia dintre cele mai cunoscute firme de pază

„La 3 jumate am ajuns și am prins o tură ca lumea, mare. Ar mai fi mers, da, normal dacă închideau la 4 jumate sau 5. Momentan e în proiect, dar până se aprobă.”

În Poiana Brașov există o instalație de nocturnă pe pârtia Bradul, dar aceasta este pornită uneori, doar în weekend, cel mult până la ora 18.00. În alte stațiuni din România programul este prelungit până la ora 21.00, dar și aici schiorii pot aluneca pe porțiuni mici de pârtii.

Citeste si: EXCLUSIV! Oana Mizil a fost la munte să schieze cu fiica ei fără Marian Vanghelie: „Avem pârtii bune, ca în afară!”

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si