Șantierul Primăriei Sectorului 3 NU avea nicio autorizație de funcționare. 

Firma la care erau angajați cei 6 muncitori se numește Algorithm Residential și primise amendă de la Garda de Mediu, urmând să mai primească una, de la Inspectoratul de Stat în Construcții, potrivit digi24.ro.

Citeste si: VIDEO| Mai mulți muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ pe un şantier. Unul dintre ei a fost găsit decedat

Un dosar penal a fost deschis în urma teribilului eveniment, iar polițiștii au mers la spital pentru a-i audia pe cei răniți. 

Societatea Algorithm Residential a fost înființată în urmă cu 4 ani de către Consiliul Local Sector 3.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Stat în Construcții, Tiberiu Taropa, a acordat un interviu pentru Digi24, în care a precizat faptul că lucrările la acel șantier începuseră în luna iulie 2021, însă investitorul nu a declarat la ISC data începerii lucrărilor de construcții.

„Investitorul nu a obținut în prealabil autorizație de construire în condițiile legii. Pentru neîndeplinirea dispozițiilor ale legislației în vigoare, factorii responsabili vor fi sancționați contravențional.”,  a declarat Tiberiu Taropa, purtător de cuvânt al ISC, pentru Digi24.

Citeste si: Șantiere pline cu muncitori asiatici

Societatea, amendată de Garda de Mediu 

Societatea a fost amendată de Garda de Mediu, după ce șantierul, care se află chiar în centrul Capitalei, a provocat poluarea aerului din cauza buldozerelor care făceau săpături fără umezirea pământului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, mormanele de deșeuri erau mutate de pe un teren pe altul.

Neregulile constatate de comisarii de Mediu au adus sancționi pentru constructor încă de la mijlocul lunii iulie. 

„Noi am dispus încetarea lucrărilor și aducerea la starea inițială. Nu aveau niciun fel de autorizație, drept pentru care s-a întocmit și un proces verbal. S-au dispus măsuri de aducere a terenului la starea inițială și o amendă de 50 de mii de lei aplicată societății respective.” , a spus Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, pentru Digi24.

Citeste si: Moarte tragică pentru un bărbat de 28 de ani. S-a electrocutat la locul de muncă

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost deschisă imediat după accident. Audierile au început chiar pe șantierul unde s-a produs nefericitul eveniment, primii care au dat explicații în fața polițiștilor fiind șeful de echipă și un alt angajat al firmei de construcții. 

Autoritățile vor să afle și dacă a fost comisă infracțiunea de neluare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Până la finalizarea cercetării evenimentului, nu putem să tragem o concluzie. La prima vedere se poate constata că nu au fost asigurate măsurile de sprijinire a malului în totalitate.”, a spus Constantin Bujor, Inspector Şef al ITM Bucureşti, pentru Digi24.

Citeste si: Incendiu violent la o hală de reciclare din Popești Leordeni! Incidentul s-a soldat și cu victime care se află în stare gravă

Anchetatorii adună în continuare probe de la fața locului. Totodată, documentele de la firma care executa lucrările au fost ridicate. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În același timp, familiile muncitorilor decedați cer explicații și vor să se facă dreptate în acest caz.

Urmărește un interviu emoționant acordat de Emilia Moise, femeia rămasă vaduvă, după ce soțul ei, Marius Moise, a murit pe șantier.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si