Nicușor Dan- un fost activist care încă locuiște cu chirie într-un apartament din sectorul 5- a avut nevoie de 8 ani ca să răzbească în bătălia politică pentru primăria capitalei. Încă din 2012- promitea un oraș al oamenilor, nu al betoanelor.

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei. Firea: Abia începe tortura

O capitală lipsită de corupție și poluare...

„Faraonul”- așa cum l-au numit la acea vreme susținătorii- a prins între timp o putere ireală și a reușit să-și zdrobească rivalii.
„Să știți că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie. Astăzi este ziua de naștere a noului București, am încredere că după numărătoarea voturilor voi fi primarul capitalei! E greu, dar vreau să vă obișnuiți cu ideea că primăria capitalei este partenerul vostru!”, a spus Nicușor Dan.

Citeste si: VIDEO- Românii vin acasă. O tânără a deschis salon de cosmetică

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De cealaltă parte- principala lui contracandidată- Gabriela Firea- refugiată într-o bibliotecă- încă mai spera la o victorie!
„Eu sunt convinsă ca majoritatea bucurestenilor prezenti astazi la vot mi-au dat un vot de incredere iar de maine trebuie sa ma duc din nou la munca sa pun osul la treaba!”, a spus fostul primar general Gabriela Firea.
„Deci, doamna Firea, ați pierdut. Mergeți acasă la copii! Am văzut că doamna Firea speră că spre dimineață se schimbă”

Firea, învinsă de Nicușor Dan- schimbări aduse de alegeri

Pentru social-democrați nu a fost nimic amuzant. E greu să accepte învingerea istorică ce ar putea fi un sol de dezbinare în partid. S-a văzut și aseară liniștea de dinaintea furtunii.

Citeste si: VIDEO- Nicușor Dan, victorie la Capitală. Alegeri locale cu schimbări

La sediu a bătut vântul. Doar patru dintre șefi au fost acolo și au încercat să țină piept tirului de întrebări venite de la jurnaliști.
„În primul rând că doamna Firea a fost curajoasă, acum așteptăm rezultatele finale!”, a spus Ciolacu.
Iar pe lumina zilei- când a văzut că rezultatele sunt cât se poate de reale- marea perdantă Gabriela Firea ne anunță că pentru ea tortura abia acum începe și că e greu să fii lovit în spate de ai tăi.
„Cred că e firesc ce s-a întâmplat și că Nicușor Dan a ieșit victorios!”, spun oamenii.

Alegeri cu schimbări majore- Nicușor Dan și Firea, bătălie pentru Capitală

Dar poate că surpriza cea mai frenetic dezbătută în aceste ore este victoria de la sectorul 5 a lui Cristian Popescu Piedone- condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv. În cartiere- unde oamenii- care abia își duc traiul- spun că au pus ștampila pe numele lui în speranța că-i va scutura de mizeria în care s-au cufundat de ani de zile.

Citeste si: Povestea șocantă a unei supraviețuitoare de la Colectiv. Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nici nu am crezut că va ajunge Piedone primar!”, spun oamenii.
Sunt alții care recunosc că l-au votat- dar la nici 24 de ore se tem că ar putea rămâne oricând fără primar!
„Ne e frică că s-ar putea să ne cheme iar la vot, că Piedone e în procesul lui cu Colectivul!”, spun oamenii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si