Autorităţile anunţă că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, scrie Antena 3 CNN,  pe DN 67C între Novaci și Rânca. 

Ce sunt sfătuiți șoferii să facă?

Joi, 25 aprilie, aceștia i-au rugat pe conducătorii auto să nu plece la drum, dacă maşinile lor nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă. 

"Ninge pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe DN 67C pentru acționare cu material antiderapant și lamă, pentru îndepărtarea zăpezii și asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Nu vă deplasați în zonele montane afectate de fenomene meteo dacă nu aveți autovehiculele echipate corespunzător", este mesajul transmis joi dimineaţă de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP) Craiova, pe pagina de Facebook. 

@vremea90 #ranca #gorj #primavara #iarna #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #frig #ninge #ninsoare #zapada #aprilie #munte #temperaturi #negative ♬ sunet original- costel

Ninsoare Transalpina aprilie

Imagine cu zăpada de pe Transalpina.

[Sursa foto: DRDP Craiova - Facebook]

Citește și: Alertă meteo de la ANM. Episod violent de averse, lapoviță și ninsoare. Cum va fi vremea în Capitală?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Meteorologii nu au anunțuri foarte bune. De exemplu, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai informează sursa citată mai sus. Totodată, aceștia anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării până vineri dimineaţă la ora 06:00.

”Se pare că iarna se lasă greu dusă din zonele montane. Din nou avem precipitații sub formă de ninsoare în zona stațiunii montane Rânca, pe DN 67C.

Colegii din baza de deszăpezire au scos din nou utilajele pe drum. Acționăm cu material antiderapant și facem revizii permanent. Vom interveni cu lamă dacă va fi necesar. Facem un apel la conducătorii auto, din nou”, a mai transmis Cristi Tudor reprezentant DRP Craiova.

Ninsoare Transalpina aprilie

Imagini cu ninsoarea din Rânca.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Pe data de 22 aprilie, stratul de zăpadă depus era deja de 15 centimetri. Totodată, județul Gorj a fost sub cod galben de ninsori.

Citește și: Cine sunt românii care vor fi obligați să-și instaleze al doilea contor pentru energia electrică? Facturile se vor mări semnificativ

Cum va fi vremea de 1 Mai?

Conform prognozei de specialitate publicate de ANM, până joi, pe 2 mai, din punct de vedere pluviometric, sunt prognozate ploi locale, izolat sub formă de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, scrie agrointel.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si