România este împărțită între ploi, ninsori și fenomene meteo extreme. În zonele montane iarna s-a instalat din nou. A nins abundent la altitudini mari, iar in restul țării ploile au fost predominante. Natura și-a arătat forța și în alte locuri din țară. Pe un drum din Dolj, a fost filmată o tornadă, a transmis Simona Pătruleasa.

Ninsori, ploi și fenomene extreme

La altitudini mari a nins abundent, la fel ca în plină iarnă. Drumarii au acționat cu mai multe utilaje de deszăpezire pe Transalpina și au împrăștiat material antiderapant. 

Stratul de zăpadă depus măsoară aproximativ 20 de centrimetri.

Și in județul Vâlcea, iarna și-a reintrat în drepturi. Pe sectorul de drum cuprins între Voineasa și Vidra asfaltul a fost acoperit din plin de zăpadă, astfel că drumarii au acționat toată dimineața cu sărărițele.

Si pe platoul Bucegi, stratul de zăpadă s-a îngroșat semnificativ. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe traseele de munte și să nu încerce să schieze pentru că pârtiile nu sunt amenajate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În acest moment zăpada de la cota 2000 este bună doar pentru o partidă de bulgăreală. Turiștii trebuie să știe că în continuare domeniul schiabil este închis. Deși sunt 15-20 de centimetri de zăpadă, nu este strat suficient pentru ca oamenii să poată să practice sporturile de iarnă, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Știrile Kanal D.

Turiștii care au ajuns la Sinaia au urcat în vârful muntelui ca să se bucure de zăpada proaspătă de aprilie.

Deni și Gabriel, doi români care locuiesc în Spania și-au făcut curaj să stea în frig câteva zeci de minute. 

Discuție reporter-turist: Vă văd mai bine îmbrăcată. Un pic mai bine, am împrumutat hainele de la cumnata mea că altfel aș fi tremurat de frig pentru că în Spania este cald. N-aveați în bagaje haine de iarnă? Nu, nu. Eu n-am mai fost niciodată, este prima oară și e superb.

Știam că o să fie zăpadă că nu e pentru prima oară care urc aici sus și știam că o să fie zăpadă. Cum este aici în vârf de munte? E super, super, e impresionant, frumos, foarte frumos. Nu vă e frig? Nu, suntem învățați, 

Deși nu erau echipați de iarnă și acești turiști din Israel au înfruntat zăpada și frigul de la cota 2000.

Citește și: VIDEO: Alertă de ninsoare în România, în apropierea Paștelui! Când revin temperaturile specifice perioadei în care ne aflăm?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Băiatul este înnebunit după zăpadă și am vrut să vedem zăpada și să o simțim pentru că în Israel nu ninge. E foarte cald în Israel, 30 de grade acum Acum minus un grad. Da, este o schimbare foarte mare. Vă e frig, cum vă simțiți? E ok, nu e frig, nu trebuie să suferim pentru mult timp, e în regulă

În zonele mai joase, a plouat abundent, iar unde nu au fost precipitații, s-au înregistrat fenomene extreme.

Pe un câmp din apropierea Craiovei, s-a format o tornadă, iar un martor a filmat fuiorul care se afla la o mică distanță de oameni. Specialiștii spun că astfel de fenomene pot deveni frecvente în această perioadă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si