A fost noapte albă în toată țara pentru miile de protestatari din agricultură și transporturi. Bieții oameni au îndurat frigul și oboseala, ca să își susțină cauza. După 6 zile de manifestări continue, negocierile cu autoritățile, pentru revendicările lor, au eșuat. În semn de revoltă, oamenii au blocat azi-noapte traficul în marile orașe din țară și sunt deciși să nu se oprească aici, a transmis Cristina Dorobanțu.

Noapte de haos în marile orașe din țară

Sute de fermieri și tot atâtea utilaje agricole au blocat, noaptea trecuta, Vama Siret. Din cele 4 benzi ale drumului european, doar una a rămas deschisă traficului, iar situația a ajuns la un pas de haos. Cu greu au reușit autoritățile să îi înduplece pe manifestanți să permită accesul autoturismelor mici. Răpuși de frig și de foame, protestatarii au încins focul în mijlocul șoselei și au gătit boabe la ceaun.

Sute de fermieri din Suceava, dar și Botoșani au luat parte la protestul nocturn și s-au încălzit la focul la care au gătit și mâncarea.

Nici la malul marii tensiunea nu a fost mai mică. Protestatarii din transporturi și agricultură au blocat toată noaptea mai multe intrări în Portul Constanța. Cozile de mașini s-au întins pe zeci de kilometri

Peste 100 de camioane şi autoturisme au claxonat ore-n șir, ca să atragă atenția autorităților.

Blocajele au creat dificultăți cetățenilor, dar și angajaților din port. Una dintre salariate s-a văzut obligată să ceară ajutorul jandarmilor pentru a ajunge acasă la copil.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O forma inedită de protest s-a desfășurat peste noapte și în Galați. Fermierii și transportatorii au manifestat cu autovehiculele mici, iar colana de mașini, formată la intrarea în oraș, a blocat aproape complet accesul. Manifestanții au parcurs un traseu întreg prin centrul urbei și s-au oprit în fața Prefecturii, unde au rămas preț de câteva ore.

Ulterior, manifestanții s-au îndreptat spre ieșirea din oraș, dar au promis să revină și astăzi. De altfel, în întreaga țară, protestele au continuat și în această dimineață.

Oamenii își doresc condiții mai bune de muncă și prețuri corecte pentru fiecare activitate sau produs.

Manifestanții au intrat în a 7-a zi de proteste, iar Capitala nu este nici ea ferită de acțiunile acestora. Șoseaua de centură a orașului are traficul îngreunat în mai multe zone, iar în localitatea Afumați, azi-noapte, circulația a fost blocată aproape integral.

Citește și: EXCLUSIV. Medicii specialiști din ambulator, revoltați după tăierile de bugete. "Veniturile noastre revin la nivelul anului 2019"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si