Viitoarea mamă minoră poate să rămână în grija familiei

Minora, care are doar 11 ani și este însărcinată în luna a cincea poate să rămână în grija familiei. Miercuri, 10 noiembrie, copila a fost internată în spital pentru analize medicale, potrivit declarațiilor oferite de şefa Serviciului Prevenţie, Intervenţie, Situaţii Speciale din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, Camelia Blendea. 

Mama minorei a știut că fiica sa este însărcinată

Totodată, s-a menționat faptul că situația acestei minore a ajuns în atenția reprezentanților DGASPC încă din luna august. La acel moment, un adolescent în vârstă de 16 ani a fost anchetat pentru săvârșirea unor infracțiuni. 

Citeste si: Gravidă și cu 7 copii, dar bătăușă

Din start s-au purtat discuţii şi cu fata şi s-a încercat responsabilizarea mamei şi ducerea către ideea unui avort terapeutic, pentru că la 11 ani o copilă nu e pregătită să ducă sarcina până la capăt. Mama a refuzat cu vehemenţă şi a fost însoţită la câteva programări de consultaţii ginecologice, dar ne-am lovit de câteva impedimente şi controlul nu a fost dus la bun sfârşit, iar astăzi am reuşit să ajungem la spital şi pe o internare de 24 de ore să facem o evaluare a stării de sănătate a fetei , a afirmat Camelia Blendea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noi amănunte revoltătoare ies la iveală în cazul fetiței de 10 ani, însărcinată în luna a cincea

El este tânărul de 16 ani care a lăsat-o însărcinată pe fata de 11 ani

Sarcina fetiței care are doar 11 ani va fi atent monitorizată de cei de la DGASPC. Reprezentanta Camelia Blendea mai spune că în comunitatea din care provine viitoarea mamă minoră a mai fost întregistrat un caz similar, tot în anul 2021. 

Citeste si: O femeie însărcinată în 5 luni s-a urcat băută la volan. A intrat cu mașina într-un stâlp de iluminat din Mamaia

„Anterior cu o lună sau două, am mai avut un caz similar în comunitate. Tot 11 ani şi un pic, 12 ani, familia fiind cu altă educaţie, cu alte repere sociale, mama de bună-voie a spus că recurge la avort terapeutic şi au fost la Constanţa, pentru că aici, la Tulcea, nimeni nu a vrut să-i facă, dată fiind vârsta. A fost apoi în atenţia noastră puţin”, a completat Camelia Blendea.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Fetiță de 11 ani dintr-un sat din Tulcea, însărcinată în cinci luni! Cine este tatăl: „A întâlnit un baiat și a fost o joacă”

Ce condiții are minora de 11 ani

"Minora nu este de preluat în sistem. Acasă sunt condiţii. Cu ajutorul fundaţiei (Sera, n.red.) s-a achiziţionat imobilul, există bunuri de folosinţă decentă, copiii merg la şcoală.

Că ea a refuzat la un moment dat să meargă la şcoală e o altă poveste, dar ea este pe componenta de consiliere psihologică a fundaţiei şi beneficiază de tot sprijinul ca să-şi continue studiile şi să termine măcar patru clase. Deja are doi ani de repetenţie", a mai spus reprezentanta DGASPC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si