Din arest la domiciliu, Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a fost adus iar la locul tragediei de procurori. Anchetatorii încearcă să afle ce anume a provocat dezastrul de la pensiune și au verificat dacă panourile fotovoltaice montate de Dinicu au avut sau nu legătură cu incendiul, a transmis Cristian Sabbagh.

Noi cercetări la Ferma Dacilor

De la prima oră a dimineții procurorii, alături de experți, au revenit la Tohani, în locul unde în urmă cu două luni au pierit 8 oameni în incendiul de la Ferma Dacilor.

Sursa focului din noaptea de 26 decembrie este încă un mister pentru anchetatori. Procurorii au vrut să verifice de această dată panourile fotovoltaice montate la pensiune. Deși în acte ar fi fost menționate doar 23 de astfel de panouri, patronul ar fi montat 150.

La cercetări a fost solicitată și prezența lui Cornel Dinicu, aflat în arest la domiciliu. Patronul pensiunii susține, în continuare, că tot infernul ar fi fost provocat de o mână criminală. A plecat supărat de la locul tragediei pe motiv că nu ar fi fost ridicate probe vitale pentru dosar.

"- Experții au ridicat probe, experții au știut mai bine ca mine ce trebuie ridicat! Expertul nu a vrut să ridice anumite probe? Așa este!
- Erau importante acele probe?
- Foarte importante! Spuneau că nu sunt relevante acele probe! Foarte relevante! Un inverter cu o memorie fantastică și o memorie a instalației electrice.


- Cum este să reveniți la ferma dacilor?
- Greu!", a declarat Cornel Dinicu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Una dintre variantele luate în calcul de anchetatori este că incendiul ar fi pornit de la un televizor care s-a supraîncălzit. Experții care au participat la cercetări nu au reușit până acum să demonstreze teoria.

"Am identificat o carcasă, dar pare că nu este cea care s-ar fi aflat pe terasa respectivă. Cealaltă nu este găsită. Arată dacă pentru acel model au existat defecțiuni de fabricație, de produs. ne poate spune producătorul. În cazul de față, neavând modelul, seria, nu putem verifica acest lucru", a declarat unul dintre experți.

Cercetările vor continua și în următoarele zile. Între timp, Cornel Dinicu este cercetat în arest la domiciliu, iar administratorii de la ferma dacilor sub control judiciar.

Citește și: Doi români au murit si alți patru au fost răniți, în confruntările violente din zona Goma a Republicii Congo


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si