O nouă rundă de consultări are loc, astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru ca presedintele Klaus Iohannis să poată desemna un premier cel târziu mâine. Favorit pentru funcția de prim-ministru este liderul PNL, Ludovic Orban.

Citeste si: Cum va arăta Guvernul Orban. Surse: Rareş Bogdan şi Raluca Turcan nu sunt printre miniștri

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Deși acesta a susținut că va veni cu o formulă a Executivului mult mai suplă, de aproximativ 16 ministere, pare tot mai greu să își găsească susținerea în Parlament.

Noi consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis va anunța premierul

Asta pentru că fiecare partid parlamentar vine cu niște condiții la negocieri: UDMR nu dorește la revenirea alegerii primarilor în două tururi, PSD vrea ca viitorul Guvern să nu taie pensiile și salariile, iar ALDE nu vrea desființarea Secției Speciale.

Și cei de la USR au o condiție clară pentru susținerea Guvernului PNL: organizare alegerilor anticipate. Așadar, rămâne de văzut cum vor decurge consultările de astăzi și dacă se va ajunge la un numitor comun. 

Citeste si: Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis se află într-un război deschis cu Constituţia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si