Noi detalii apar în cazul copiilor și profesorilor din Timișoara, intoxicați cu o bacterie necunoscută. Unii elevi au ieșit pozitiv la Norovirus, o bacterie extrem de contagioasă. Cu detalii vine colega mea Iulia Dumitrașcu. Bună dimineața Iulia. Așadar care ar fi primele concluzii?, a transmis Simona Pătruleasa.

Noi detalii despre toxiinfecția misterioasă de la colegiul din Timișoara

"Până în acest moment, trebuie să știți că autoritățile nu au reușit să stabilească sursa exactă de îmbolnăvire.

Știm sigur însă de la cadrele medicale de aici de la Spitalul de Copii  din Timișoara, faptul că trei copii din cei internați au fost diagnosticați, așa este, cu Norovirus. De asemenea, medicii țin să menționeze că, din punctul lor de vedere, această bacterie nu ar fi una chiar atât de periculoasă, adică să vorbim de o îmbolnăvire în masă. Din păcate, însă, avem în față această situație. Se fac anchete sunt mai multe în derulare de la toate autoritățile pentru a se stabili de unde a plecat totul. Se iau în calcul mai multe variante. Părinții, dar și profesorii au fost întrebați dacă nu cumva au călătorit în ultima vreme în vreo țară exotică și nu cumva de acolo să fie adusă vreo bacterie.

Am mai discutat și cu reprezentanții direcției de sănătate publică și spuneau că din momentul în care avem trei cazuri cu legătură între ele de același diagnostic, putem vorbi de un focar de infecție.

Am să vă mai spun faptul că acum la spitalul de copii sunt internați paisprezece elevi, la spitalul municipal este un profesor internat, starea lor este însă una bună, viața nu le este pusă în pericol.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai vorbim însă de alți zeci de profesori și copii care sunt acasă sub tratament medicamentos pentru că au diverse simptome, cum ar fi dureri de cap, de burtă, vărsături sau scaune diareice. Vă reamintesc, ieri s-a dat alarma la unul dintre liceele de prestigiu de aici din Timișoara, de faptul că zeci de profesori și elevi au ajuns la spital pentru că nu se simțeau bine", a transmis Iulia Dumitrașcu.

Citește și: Ce este norovirusul, infecția din cauza căreia mai mulți profesori și elevi din Timișoara au ajuns la spital? Se poate transmite foarte rapid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si