Rovinieta pentru o zi va fi valabilă pentru toate categoriile, însă, acum, apare intervalul de 10 zile pentru unele categorii, iar intervalul de 90 de zile va fi înlocuit cu unul de 60 de zile doar pentru anumite categorii.

Noile modificări pentru rovinietă

Până la adaptarea sistemului informatic la noile caracteristici, există unele restricții în ceea ce privește achiziționarea noilor roviniete.

Noile taxe și intervale de timp pentru rovinietă au intrat în vigoare de astăzi, 11 martie 2024.

Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D, vine cu cele mai noi informații în legătură cu noile modificări și tarife ale rovinietei.

Astfel, șoferii care vor să achiziționeze rovinieta valabilă 24 de ore vor plăti acum aproximativ 2,5 euro, față de 3 euro pe care îi plăteau pentru rovinieta de o săptămână.

Acum, rovinieta de o săptămână nu mai este valabilă și este înlocuită cu cea de 10 zile, care va costa aproximativ 3,3 euro. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Rovinieta pentru 3 luni (90) de zile este și ea înlocuită cu cea de 2 luni (60 de zile), unde șoferii vor plăti aproximativ 8,4 euro.

Până acum șoferii puteau cumpăra rovinietă pentru o săptămână, o lună, 3 luni sau un an. De astăzi, durata acesteia va fi de o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an.

Prețul rovinietei pentru durata de 1 an nu a fost modificat.

trafic masini

Mașini în circulație

[Sursa foto: Freepik]

Astfel, aceasta va costa în continuare aproximativ 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehiculele de transport cu 9-23 de locuri, potrivit hotnews.ro.

Cel mai piperat preț este al rovinietei pe un an pentru vehiculele de transport marfă cu greutate ce depășește 12 tone.

Momentan, șoferii nu mai pot achiziționat rovinieta prin SMS

În același timp, de astăzi și emiterea rovinietei prin SMS va fi suspendată până pe 21 martie din cauza modificărilor ce vor trebui implementate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

masini oglinda

Mașini văzute în oglindă

[Sursa foto: Pexels]

Citește și: VIDEO: Cât au ajuns să coste roșiile românești? Românii nu-și mai permit nici alte legume

„Pentru evitarea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024”, a transmis CNAIR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si