Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Noi reguli adoptate de Parlamentul European. Ce ar trebui să scrie pe etichetele produselor pentru micul dejun?

Parlamentul European a adoptat noi reguli. Iată ce trebuie să se regăsească acum pe etichetele produselor pentru micul dejun.

Redactia Stirile Kanal D,

Reguli europene pentru micul dejun [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Țara de origine, dar și conținutul de zahăr și fructe- sunt doar câteva dintre informațiile esențiale pe care etichetele produselor pentru micul dejun trebuie să le conțină. Sunt noile reguli adoptate de Parlamentul European, prin care consumatorii vor fi mai bine informați. La nivelul Uniunii Europene va fi creat un sistem de trasabilitate a mierii, iar gemurile și sucurile de fructe vor avea etichete mai simplificate”, a transmis Christian Sabbagh.

Reguli noi pentru etichetele produselor pentru micul dejun

Țara de origine a mierii trebuie să fie vizibilă clar pe etichetă, în special în cazul amestecurilor de miere. Este noua regulă adoptată de Parlamentul European pentru a combate importurile de miere contrafăcută din țări din afara UE. În magazinele de la noi se găsesc astfel de produse, dar sub eticheta de produs românesc.
La nivelul Uniunii Europene va fi creat un sistem de trasabilitate a mierii pentru ca etichetele să ofere informații clare consumatorilor.

În plus, au fost stabilite standarde de calitate mai ridicate, iar etichetele trebuie să conțină aceste informații, dar pe înțelesul tuturor!

Citește și: VIDEO- Din lipsă de bani, oamenii renunță la micile plăceri. Coșul de cumpărături devine tot mai mic

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„De foarte multe ori e scris prea mic pe etichetă și, în general, oamenii, când e scris prea mic, nu mai stau să își mai scoată ochelarii. Nu toată lumea vede”, a spus un cumpărător.


Acesta este și unul dintre motivele pentru care etichetele produselor precum dulcețuri, marmelade sau sucurile de fructe vor fi simplificate, cu informații mai clare în ceea ce privește compoziția.
„De exemplu, pe această etichetă vedem că sunt 65 de grame de fructe pentru 100 de grame de produs finit, scrie că ea conține și zahăr, iar aici putem vedea și cât zahăr conține”, a spus altă persoană.
În cazul acestor tipuri de produse pe etichete vor fi specificate cantitatea de fructe și nivelul de zahăr din conținut.
Clienții recunosc că i-ar ajuta să înțeleagă mai ușor aceste informații și astfel să găsească cele mai sănătoase variante, dar si cele mai prietenoase cu bugetul lor.
Alții, în schimb, nu prea au încredere în informațiile de pe etichete și preferă să își cumpere aceste produse din piețe, de la producătorii locali sau să și le prepare singuri acasă.
După ce va fi adoptată și de Consiliul European, legea va intra în vigoare după 20 de zile. Țările din Uniunea Europeană vor fi nevoite să aplice noile norme în cel mult doi ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI