,,Se pregătesc noi reguli pentru aplicațiile de ride sharing. Șoferii ar urma să poată munci doar în județul în care este înmatriculată mașina, iar aceștia nu vor mai putea folosi autoturimele proprii ca să transporte persoane. Reprezentanții aplicațiilor spun că noile schimbări vor face ca 90% dintre șoferi să renunțe la ridesharing'', a transmis Christian Sabbagh.

Ride sharingul s-ar putea transforma în taxi

Cea mai importantă schimbare propusă în proiectul Ministerului Transporturilor: șoferii nu vor mai putea lucra decât pe mașinile deținute de o firmă.

,,90% din șoferii de ride sharing care fac transport alterntiv folosesc acum contracte de comodat'', a declarat Cătălin Codreanu.

Într-o zi de luni, la nivel de țară, sunt aproximativ 300.000 de curse. Mai bine de jumătate au loc doar în București. Cei care vor să profite de cererea mare din capitală, nu o vor mai putea face dacă proiectul va fi aprobat în forma de acum.

,,O altă propunere este ca șoferii să poată face ride sharing doar în județele unde sunt înmatriculate mașinile lor. Cu alte cuvinte, un șofer din Dâmbovița nu ar putea face ridesharing în București'', a transmis Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Autoritățile mai vor să interzică utilizarea mașinilor personale. Concret, șoferii vor fi obligați să colaboreze cu flote. Mircea este șofer de transport alternativ de 4 ani.

Documentează tot ce face pe teren pe canalul său de youtube și spune că în ciuda schimbărilor propuse de Minister va continua să facă această meserie chiar dacă proiectul îi va pune bețe în roate.

Citește și: Altercație în trafic. Șofer de ride-sharing, plasat sub control judiciar. Acesta ar fi lovit intenţionat un biciclist, în București

,,Se forțează de multă vreme niste schimbări spre a împeidica creșterea ride sharingului în București'', a declarat Mirea, șofer de ride-sharing.

În plus, ca să recunoască mai ușor în trafic mașinile de transport alternativ, autoritățile vor să înlocuiască micul ecuson din parbriz cu unul mai mare lipit pe portierele din spate.

În acest moment, la nivelul întregii țări, sunt peste 50 de mii de șoferi care fac ride sharing. 18 mii sunt numai în Capitală. Dacă proiectul ar fi aprobat în această formă, numărul șoferilor ar scădea, spun reprezentanții platformelor. Ceea ce ar duce la prețuri mai mari pentru curse. (scris pe ecran) Datele Coaliției pentru Economia Digitală arată că peste 3 milioane de români folosesc aplicațiile de ride sharing.

Deocamdată, proiectul care prevede schimbări pentru transportul alternativ se află în dezbatere publică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: