Vești neplăcute vin de la Banca Națională. Dobânda cheie rămâne la același nivel, ceea ce înseamnă că ratele creditelor  î n lei nu vor scădea prea curând. Mai multe informații are colega mea, Ellvira Costache, a transmis Simona Pătruleasa. 

BNR amână scăderea ratelor

În sedința de politică monetară, Banca Naționala a decis să mențină dobânda cheie la 7%.

Este pragul la care se află de la începutul anului 2023. Practic dacă ratele rămân la un nivel ridicat românii nu mai au bani suficienți pentru alte lucruri, deci inflația scade.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Haos la Guvern! Angajații din subordinea premierului Ciolacu au declanșat un protest spontan. "Vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”

Până acum metoda a fost una eficientă se pare. Dacă în ianuarie 2023 inflația era la 15 la sută, în luna martie a acestui an a ajuns la 6.6%.

Se pare însă că nu este suficient pentru a scădea dobânda cheie.
Astfel că, în continuare, ratele românilor vor rămâne ridicate. În acest moment, ROBOR la 3 luni este la pragul de 6 la sută, iar IRCC la 5,9%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: